Certificaatuitreiking en expositie Saense School voor Beeldende Kunst in Bullekerk

Cultuur
Beeld Breestraat
Beeld Breestraat (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - De Saense School voor Beeldende Kunst nodigt geïnteresseerden uit voor de eerste certificaatuitreiking aan leerlingen van de Saense School Voor Beeldende Kunst. De certificaten worden overhandigd door burgemeester J. Hamming van Zaanstad en vindt 18 mei plaats, om 14.00 uur in de Bullekerk.

De Saense School voor Beeldende Kunst slaat een brug tussen amateurs en professionals. Tien leerlingen hebben aan de hand van de leergang "De 5 beeldelementen in beeld" (hoe maak ik mijn beeld zó krachtig dat men er wel naar móét kijken) een gigantische ontwikkeling doorgemaakt en een eigen stijl ontwikkeld.

Dat de leerlingen inmiddels professionals zijn, blijkt uit de tentoonstellingen die zij met veel succes hebben georganiseerd. Daarnaast zijn er een aantal boeken gemaakt, waarin hun beelden werden vastgelegd. Deze boeken met de titels 'Zaanse beelden in een nieuw jasje', 'Zaanse Schans in woord en beelden' en 'Rondgang door de Russische buurt' zijn ook in het Zaans Archief opgenomen. Hier slaat de Saense School een brug tussen verleden, heden en toekomst waardoor het Zaans Erfgoed weer onder de aandacht komt.

Programma

14.00 Kennismaking videopresentatie
14.20 Korte animatie leerling Pim de Vries
14.30 Uitreiking certificaat burgemeester Hamming. Belang van een nieuw cultureel centrum in Zaanstad
15.00 Borrel

Deze feestelijke uitreiking wordt omlijst met een mooie tentoonstelling van door de cursisten gemaakte werken. In de tentoonstelling wordt zichtbaar dat de Saense School voor Beeldende Kunst een begin maakt met circulair werken in de kunst.

Locatie: Bullekerk, Westzijde 75, aanvang: 14.00 uur.

Beeld Claudette Hoffs