Visueel beperkten kunnen zelfstandig stemmen in Wormerland

Visueel beperkten kunnen tijdens verkiezingen Europees Parlement zelfstandig stemmen in Wormerland

WORMERLAND - Op donderdag 23 mei zijn de verkiezingen voor het Europese Parlement. Hebt u een visuele beperking of kent u iemand met een visuele beperking? In Wormerland kunnen mensen met een visuele beperking nu zelfstandig stemmen met behulp van een mal en audio-ondersteuning. Ook mensen met dyslexie of bijvoorbeeld een slechte handfunctie, kunnen gebruik maken van deze ondersteuning.

Het stembiljet wordt in een speciaal ontwikkelde mal met gaatjes gelegd. Via een zogeheten soundbox met koptelefoon is te horen welke partijen en welke kandidaten op de lijst staan. Op de mal zijn de partijen met voelbare cijfers en in braille aangegeven. De juiste kandidaat vindt u door, onder de gewenste partij, de gaatjes te tellen. Met het potlood maakt u het gewenste vakje rood. Het stembureau is het gemeentehuis van Wormerland, aan de Koetserstraat 3 in Wormer.

Woont u in een andere gemeente?

Woont u niet in Wormerland maar wilt u daar stemmen met behulp van de mal en audio-ondersteuning? Dat kan. Vraag hiervoor een kiezerspas aan. Meer informatie hierover vindt u op de website van de rijksoverheid: bit.ly/RijksoverheidKiezerspas. Visueel beperkten, die willen weten hoe ze een kiezerspas aanvragen, kunnen langskomen op het gemeentehuis in Wormerland of bellen met de gemeente.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op www.oogvereniging.nl/stemmen. Of neem contact op met de Ooglijn: 030-2945444 / ooglijn@oogvereniging.nl.

Yvette van der Does
Meer berichten