Keramiste Annelie Toorians.
Keramiste Annelie Toorians. ((Foto: aangeleverd))

Expositie in Theehuis Zaandijk

ZAANDIJK - In het Theehuis aan de Lagedijk 39 in Zaandijk is nog tot en met zondag 16 juni een expositie te zien van Annelie Toorians, Marga Hessels en Ranko Skenderija. Zij exposeren met keramiek, beelden, sculpturen en schilderijen.

De keramiste Annelie Toorians houdt zich al jaren bezig met het effect van verschillende soorten klei, glazuren, kleuren en stooktechnieken. Ze laat zich in haar werk inspireren door haar eigen leven en ervaringen, reizen en de natuur: 'Wat ik zie en beleef wordt verwerkt in de dingen die ik maak.' Annelie maakt handgevormde siervazen, schalen, beelden en objecten. Haar werken vallen op door hun grootte en heldere en felle kleuren. Omdat de ideeën tijdens het vormgeven blijven komen, maakt ze graag series, zodat ze kan variëren en veranderen.

Marga Hessels laat zich in haar gestileerde bronzen beelden, figuratieve beeldjes en stenen sculpturen leiden door het spel van licht en schaduw, de natuur en de schoonheid van het materiaal zelf. Over het algemeen zijn haar werken unica, hoewel ze af en toe van haar bronzen beelden een kleine oplage maakt. Marga's drijfveer is zichtbaar maken wat tot dat moment nog onzichtbaar was. Voor haar geldt dat een beeld je blij moet maken.

De kunstschilder Ranko Skenderija heeft de afgelopen jaren diverse stijlen in zijn schilderijen laten zien. Op het aanvankelijk abstracte werk volgden figuratieve schilderijen. In zijn recente werk vormen het uitzicht vanuit zijn atelier op de tuin tezamen met zijn jeugdherinneringen zijn belangrijkste bron van inspiratie. In het Theehuis toont hij deze nieuwere figuratieve schilderijen: raadselachtige, bijna gedroomde werelden met verborgen motieven in zachte kleuren en diffuus licht.

Openingstijden: zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.0 uur. Meer informatie: www.theehuis-zaandijk.com.

Meer berichten