'Spaanse Aak', Meindert Regoort.
'Spaanse Aak', Meindert Regoort. ((Foto: aangeleverd))

Artzaanstad brengt hout terug naar Zaanstad

ZAANDAM - Artzaanstad brengt, samen met FKG Architecten aan de Zaan, het hout terug naar Zaanstad middels de expositie 'HOUT'. Van donderdag 20 juni tot en met zaterdag 13 juli is het werk van diverse kunstenaars en ontwerpers te zien. De feestelijke opening, die wordt verricht door burgemeester Jan Hamming, is zaterdag 22 juni om 15.00 uur.

Op de expositie is werk te zien van kunstenaars Rob Cerneus, Diederik Kraaijeveld, Meindert Regoort, Mark van Praagh, Serge Verheugen. Behalve kunstwerken wordt ook toegepaste kunst van ontwerpers getoond:
van Cleo Ebbing zijn er houten tassen en van Lex Pott is de moderne versie van de houten klomp te zien (middels de stellage die in april bij de Salone di Mobile in Milaan te zien was). Ook toont de expositie werk van Studio Hamerhaai; zij maken meer dan de wel bekende en originele Rijkswachters.

Samenwerking

De tentoonstelling valt samen met en is onderdeel van het festival 'We Make The City'. Het festival draait om de rol die de bewoners van de stad (kunnen) hebben in de maakbaarheid van de stad. Artzaanstad gaat met 'Hout' in de hoofdrol terug naar de Zaanse historie. Hierin speelde de houtbouw een belangrijke rol; het transport van bomen over de Zaan naar de houtzaagmolens en houtfabrieken én natuurlijk de scheepsbouw. Tijdens de opbouw op 20 juni zal Rob Cerneus zijn kunstwerken live bij Artzaanstad bewerken. Vrijdag 21 juni zijn ook zijn leerlingen van VMBO Compaen aan het werk. De laatste dag van het festival is zondag 23 juni met onder andere een lezing van Eva Stache.
De expositie is vervolgens tot en met zaterdag 13 juli te zien.

Artzaanstad, Grote Hulzen 11 (Hembrugterrein) in Zaandam. Meer informatie: www.artzaanstad.nl.

Meer berichten