Eredivisie Beachvolleybal op de Rozengracht met internationale topteams

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

ZAANSTAD - In het weekend van 29 en 30 juni strijkt de DELA Eredivisie Beach opnieuw neer in het centrum van Zaanstad. Nationale en Internationale topteams reizen af naar de Rozengracht en ook lokale helden keren terug naar hun thuisbasis. Een week lang staat het centrum van Zaanstad in het teken van beachvolleybal.

De hoogste nationale beachvolleybal tour, bestaande uit tien afzonderlijke stops en een afsluitend Nederlands Kampioenschap. De zevende stop van dit jaar is de Rozengracht in Zaanstad. Kijkend naar het deelnemersveld belooft het een weekend vol spektakel en hoog niveau beachvolleybal te worden. Op zaterdag worden de poulefases gespeeld en op zondag de finales.

Het Nederlandse duo Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde, dat kortgeleden nog een bronzen medaille wist te winnen op de World Tour, gaat in Zaanstad strijden om het goud in de Eredivisie. Uniek in Zaanstad is de deelname van de Braziliaanse beachvolleyballegende Harley Marques Silva. In het seizoen van 2019 is Zaanstad de eerste Nederlandse speelstad waar Harley deelneemt. Daarnaast staat lokale held Mees Blom op de deelnemerslijst. Samen met zijn gelegenheidspartner, de ervaren Daan Spijkers, keert Mees terug naar zijn vertrouwde omgeving.

Ook het deelnemersveld bij de vrouwen is van hoog niveau. Zo verschijnt onder andere het topteam Bloem/Sinnema aan de start van de DELA Eredivisie Beach in Zaanstad.

In totaal staat het centrum van Zaanstad een week lang in het teken van beachvolleybal. Voorafgaand aan het Eredivisie weekend wordt de Rozengracht op dinsdag 25 juni al omgetoverd tot beachvolleybal accommodatie. In samenwerking met Sportbedrijf Zaanstad worden er gedurende de week, van dinsdag tot en met vrijdag, breedtesport activiteiten aangeboden voor scholen en verenigingen. In het weekend fungeert de Rozengracht als locatie voor het centre court. Bij beachvolleybal vereniging Silicium (Sportpark Poelenburg) liggen de bijvelden, waar op tevens Eredivisie wedstrijden worden gespeeld. Toegang tot beide locaties is gratis.

Kortom, eind juni is Zaanstad het podium voor zowel topsport als breedtesport. Een ijzersterk deelnemersveld bij zowel de mannen als de vrouwen, waarbij de teams ook nog eens enorm aan elkaar gewaagd zijn, lijkt een garantie voor spektakel.

Afbeelding