(Foto: aangeleverd)

Succesvolle roeiclinics leerlingen Dynamica XL bij WRV de Zaan

ZAANDIJK - Gedurende twee achtereenvolgende vrijdagen verwelkomde WRV de Zaan meerdere groepjes leerlingen van Dynamica XL locatie Molenwerf voor een leerzame en tegelijkertijd reuze spannende roeiclinic.

Onder deskundige leiding van een aantal instructeurs van WRV de Zaan samen met toegewijde sportdocenten van deze school voor speciaal onderwijs mocht een 25 tal leerlingen kennismaken met de roeisport. Het sportieve programma ging van start met een gezamenlijke warming up om de spieren los te maken en waar zelfs sommige enthousiaste meegekomen ouders aan deelnamen. Vervolgens kon de best wel gecompliceerde 'roeihaal' op een tweetal roeimachines worden geoefend.

Daarna kregen de sportieve leerlingen de gelegenheid om plaats te nemen in de roeibak in het water om eerst zelf nog eens goed te kunnen ervaren hoe lastig het kan zijn om tegelijkertijd met twee riemen in de weer te zijn. Uiteraard stond veiligheid telkens voorop en was het dragen van een zwemvest verplicht. Voor een enkele leerling was dit spannende onderdeel van de clinic wel genoeg, maar tal van leerlingen wilden maar al te graag plaatsnemen in een van de beide wherry's van WRV de Zaan.

Een wherry is een extra brede en stabiele boot waar op het stuurbankje plaats is voor twee. Zo kon samen met een ervaren stuurman of -vrouw daadwerkelijk zelf worden gestuurd en daarmee de eigen grenzen op gecontroleerde wijze worden verlegd. Bovendien mochten de leerlingen ook zelf roeien. Geen gemakkelijke opgave, maar indien geslaagd goed voor een glimlach van oor tot oor voor de betreffende leerling, maar zeker ook voor de begeleiders!

Mede dankzij het aangename weer, maar vooral dankzij de enorme motivatie van de leerlingen en leerkrachten van Dynamica XL was sprake van een tweetal zeer succesvolle clinics. De kans is groot dat sommige deelnemers zullen terugkeren naar WRV de Zaan, waar zij kunnen rekenen op de juiste faciliteiten en mogelijkheden om sportief op het water bezig te kunnen zijn en in beweging te blijven.

Meer berichten