Mirthe, met beker, is dolblij met de uitverkiezing. Ze kan nu verder met haar ondernemerscarrière.
Mirthe, met beker, is dolblij met de uitverkiezing. Ze kan nu verder met haar ondernemerscarrière. ((Foto: aangeleverd))

Mirthe Visser wint StartUP! Excellent Ondernemen met haar duurzame lingerie

ZAANDAM/WATERLAND - Voor Mirthe Visser is het begin van een mooie droom in vervulling gegaan. De 21-jarige Zaandamse, die duurzame lingerie ontwerpt, werd door de jury verkozen tot de beste van de StartUP Excellent Ondernemen, die het Regio College het afgelopen jaar voor de derde keer kon aanbieden. Het leverde Mirthe niet alleen een beker en als het aan haar ligt eeuwige roem op. Ze kreeg bovendien een startsubsidie van € 5.000,-. Een lekker begin om haar merk Green Ili een enorme boost te geven.

Regio College investeert met succes in studenten die willen ondernemen

Hoe word je een succesvol ondernemer? Droom je ervan om ooit eigen baas te zijn? Heb je wellicht zelfs al een innovatief (bedrijfs)idee? Stuk voor stuk vragen waarop jonge studenten die willen ondernemen -als het goed is- zonder nadenken een passend antwoord op kunnen geven. Ze willen immers maar één ding en dat is voor zichzelf beginnen. Het Regio College investeert graag en met succes in deze mensen. En, niet onbelangrijk, zonder dat het de studenten geld kost.

De kersverse winnares van laatste StartUP! Excellent Ondernemen, Mirthe Visser, zegt achteraf dat ze optimaal profijt heeft getrokken van de persoonlijke coaching, het regelmatig pitchen, de presentatietrainingen en de gastlessen van vooraanstaande ondernemers, allemaal onderdelen van de opleiding. "Ik heb er zoveel van opgestoken en het heeft me enorm geholpen in mijn verdere toekomstplannen. Ik zou het alle studenten die ook maar enigszins denken aan ondernemen, aanbevelen", aldus Mirthe.

Om de opleiding te volgen besloot HBO-studente Mirthe Visser om hiervoor een tussenjaar te gebruiken. "Ik had al op jonge leeftijd het plan om te gaan ondernemen. Ik ben heel creatief, ontwierp eerder al mijn eigen kledingkast en broekjes. En het idee om een onderneming in duurzame lingerie te gaan starten heeft direct met mijn achtergrond te maken. Ik kom uit een gezin waar de opwarming van de aarde en de onnodige bomenkap regelmatig als gespreksonderwerpen op tafel komen. Onze familie heeft hart voor de natuur, vanaf mijn prille jeugd wandelden we veel en brachten we sowieso vaak door in de natuur. Dat zit er bijna ingebakken. Ik ben daarnaast ook vegetarisch en biologisch", vertelt ze.

Start met 32 studenten

Visser begon met nog 32 studenten aan StartUP! Excellent Ondernemen. Aan het einde van de rit bleven er tien over. Onder hen een duo! "Op de slotavond moesten we enkele keren pitchen. De laatste pitch was meer inhoudelijk over marketing, doelgroep, kosten en motivatie. Het was voor de jury blijkbaar voldoende om mij als winnaar uit te roepen".

Het jezelf leren onderzoeken, kijken of het iets voor je is, het horen van ervaringen van andere mensen en het netwerken. Ze zijn voor Mirthe van cruciaal belang geweest om dat laatste zetje in de rug te krijgen en te ontdekken dat het ondernemerschap haar op het lijf is geschreven. "Ik heb zoveel gehad aan de begeleiding van de leraren, zoals Claudia Kross en Hasan Ersintepe. En nog steeds, want we houden contact."

Wat haar merk Green Ili betreft heeft Mirthe al de nodige vervolgstappen gezet. "Ik begin met drie lingeriesetjes, heb inmiddels een leverancier gevonden, de technische tekeningen worden gemaakt. We kunnen dus aan de slag."

Verder studeren

Stilzitten en afwachten is er vooralsnog niet bij. "Nee joh, ik ga verder studeren. Ik denk dat het een studie communicatiewetenschappen gaat worden, zodat ik ook dat aspect tot in de finesses probeer te beheersen. Vervolgens ga ik bouwen aan Green Ili. Er moeten immers meerdere sets worden ontworpen. Ik ben ook druk bezig met een website (greenili.nl) en het account bygreenili op Instagram. Verder kan iedereen mij volgen op het Facebook-account greenili. Daar vinden ze updates over de collectie en van alles. Hartstikke spannend allemaal, ik ben zo benieuwd hoe het gaat lopen!"

Voor meer informatie en eventuele opmerkingen kan men mailen naar info@greenili.nl

De eerstvolgende StartUP! Excellent Ondernemen op het Regio College start eind oktober. Aanmelden kan via de website www.regiocollege.nl onder het kopje Meer scholing.

Meer berichten