Weekend vol kunst, performance en muziek tijdens KunstEiland 2019

Cultuur
Werk van Gea Zwart, Life and Death
Werk van Gea Zwart, Life and Death (Foto: Aangeleverd)

ZAANDAM - Bewoners van het Zaaneiland transformeren zaterdag 14 en zondag 15 september speciaal voor KunstEiland van 13.00 - 17.00 uur hun eigen woonkamer tot expositieruimte of concertzaal en tonen werken van kunstenaars en artiesten die ze zelf hebben uitgenodigd. Zo ontstaat er een mooie kunstroute van zeventien locaties door de wijk, waarbij men kennismaakt met uiteenlopende vormen van kunst. Fotografie, videokunst en sculpturen. Schilderijen, sieraden en performance. Het komt allemaal voorbij tijdens KunstEiland 2019.

Kunst en activiteiten in de buitenlucht

Behalve exposities, concerten en optredens in de huizen van de bewoners, zal er buiten op het grote grasveld, centraal in de woonwijk, ook van alles te zien en te doen zijn voor jong en oud. Er staat een grote een tekentafel voor kinderen en een bar met koude en warme drankjes.

Kunstenaars Katrine van Klaveren en Robert Roelink geven op het veld met hun participatie kunstprojecten invulling aan actuele thema's als duurzaamheid, verspilling en zero-waste. Op zaterdagmiddag zal DJ Jeroen Kuiper plaatjes komen draaien en kan er geborreld worden.

Spaander Badhuisweg 1

Het startpunt van de kunstroute bevindt zich in het voormalige kantoorgebouw Spaander op Badhuisweg 1. Hier is de brochure verkrijgbaar met kaart en informatie over de deelnemers en kunnen bezoekers terecht voor vragen. In Spaander ook een voorproefje van de kunst in de huizen in de vorm van een groepsexpositie met kunstwerken van alle deelnemende kunstenaars. KunstEiland nodigde 'De Zielige Plant' bovendien uit om invulling te geven aan de entree en receptie van het voormalige kantoorgebouw.

Een greep uit het programma van KunstEiland 2019: Deelnemers kunnen samenwerken aan een reusachtig, plastic kunstwerk met Robert Roelink ( leuk voor kinderen), er komt een medium seances geven voor kamerplanten en er is een speciaal plantenspreekuur (performance art). Street style kunstenaar Aron Kroes komt live in actie. Katrine van Klaveren laat de verbindende kracht van kleding zien. Tunes door dj Jeroen Kuiper van Grijs Gedraaid

Locatie Zaaneiland, startpunt kunstroute Badhuisweg 1 in Zaandam. De toegang is gratis. Meer informatie en actueel programma: www.kunsteiland.nl

Beeld door Lobke Leijser.
Kinderen kunnen tijdens KunstEiland zelf ook kunst maken, met Robert Roelink.