65 jaar getrouwd in Westzaan

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Rob Hotting)

Henk en Anna Hotting-Beverloo zijn maandag 5 augustus 65 jaar getrouwd. Dit werd zaterdag 3 augustus goed gevierd waarbij Locoburgemeester Slegers het jubilerende echtpaar namens het college van B&W een bezoek heeft gebracht om hen te feliciteren.

Henk (91) en Anna (88) komen uit grote gezinnen met veel broers en zussen. Zelf hebben zij vier kinderen, negen kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen (en één op komst). Na hun huwelijk gingen zij aan de Veeringstraat in Zaandam wonen, waar het echtpaar inwoonde bij de opa en oma van Henk. Na ruim zes jaar zijn zij verhuisd naar de Dageraadstraat waar ze nu al 59 jaar onafgebroken wonen.

Henk heeft na zijn lagere school een technische vakopleiding in metaal gevolgd. Hij heeft bij een metaalwarenzaak in Zaandam gewerkt alvorens hij lasser bij de hoogovens in IJmuiden werd. Later heeft hij als technisch onderwijsassistent (TOA) op het Zaanlands Lyceum gewerkt. Anna heeft tot haar huwelijk bij Gerson Mode in Amsterdam en bij Bisschof in Zaandam gewerkt. Nadat de kinderen groter waren heeft zij het werkzaam leven weer opgepakt en is bij de Zaanlandse Schoenhandel gaan werken.

Het echtpaar is nog kerngezond en heel actief met veel sociale contacten. Henk gaat graag een potje biljarten en is gek op tuinieren. Ook gaan ze samen nog regelmatig naar de kerk van de Hervormde Gemeente, de plek waar zij elkaar hebben leren kennen. Anna leest veel en graag, kan heerlijk koken en bakt de lekkerste appeltaarten.

Afbeelding
Afbeelding