(Foto: )

Zingen maakt blij

ZAANDAM - Dat is de slogan van het Zaans interkerkelijk mannenkoor dat ruim 35 jaar bestaat. Elke woensdag vanaf 19.30 uur tot 21.45 uur repeteren zij met circa 80 enthousiaste zangers in de Noorderkerk aan de Heijermansstraat 127 in Zaandam. Dit doen zij onder bezielende leiding van hun 27 jarige dirigent Hugo van der Meij die sinds 1 januari 2019 de vaste dirigent is van het ZIM.

Vanaf 4 september zijn weer nieuwe leden van harte welkom deel uit te maken van dit prachtige en op hoog niveau acterende koor.

Er staan de komend maanden weer een aantal optredens en concerten op de agenda zoals: 1 december adventsconcert in Heiloo, 17 december de volkskerstzangdienst in de Laurentiuskerk in Heemskerk, 19 december het Groot Zaans Kerstconcert in het Zaantheater in Zaandam wat al jaren het hoogtepunt is van het koor waar c.a. 500 bezoekers komen genieten van een prachtig kerstconcert met diverse solisten en instrumentalisten. Verder verleent het koor zijn medewerking aan een aantal kerkdiensten in Zaandijk Rotterdam en IJmuiden in de maanden september oktober en november.

Als u niet weet of het wel wat voor u is om te zingen in een mannenkoor dan is er nu de kans om zonder verdere verplichtingen deel te nemen aan een projectkoor. Door minimaal 6 tot 8 keer een repetitieavond mee te doen kunt u één of meerdere concerten meezingen in dit prachtige koor en deelname is geheel gratis, muziekstukken en kleding worden beschikbaar gesteld en na afloop van het project beslist u of u lid wilt worden van het koor.

Heeft het Zaans interkerkelijk mannenkoor u nieuwsgierig gemaakt? Bent u tussen de 15 en 85 jaar? Dan wordt u uitgenodigd om bij een van de eerstvolgende repetitieavond te komen luisteren of meteen mee te zingen. Noten lezen is niet belangrijk, daarentegen is het letten op de dirigent en goede stem en goed humeur wel belangrijk. Voor meer informatie kijk op de site www.zimmk.nl

Meer berichten