De Groote Weiver unplugged

Nieuws
Band Zonder Toekomst speelt tijdens Feestelijke avond. (Foto: aangeleverd)
Band Zonder Toekomst speelt tijdens Feestelijke avond. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

WORMERVEER – Bij De Groote Weiver treden vrijdag 19 januari drie bands op. De muziek start tijdens de maandelijkse buurtmaaltijd.
De eerste band heeft eigenlijk geen naam. Zij spelen als eerste tijdens de buurtmaaltijd.Voorjaar 2017 stonden ze in de vermaning van Wormerveer. Daar moesten ze optreden als cursisten van de gitaarworkshop van Ruben Hoeke. Op een gegeven moment maakte Paul de opmerking dat het wel leuk zou zijn om met een eigen bandje op te treden. 10 minuten later was er een band geformeerd. Dit betekende wel dat een aantal gitaristen zich moest gaan toeleggen op een ander instrument. Dat lukte. In September stonden ze 9 nummers te spelen. Hierna zouden ze stoppen, maar gelukkig werd er gevraagd of ze op een verjaardag bij De Groote Weiver wilden spelen en eigenlijk wilden ze er ook wel mee verder gaan. Ze spelen tot nu toe alleen covers en ze zijn bezig met het bedenken van een naam.

Band Zonder Toekomst

De Band Zonder Toekomst speelt als 2e en waarschijnlijk ook als 4e. Het genre van deze band is Folk-pop-rock-akoestisch. De bezetting bevat zang, banjo, drum, gitaar, viool, contrabas en een trekzak. De Band Zonder Toekomst speelt hoofdzakelijk covers, maar dan vaak wel wat onbekender werk. Soms ook B-kantjes van bekende artiesten.
Chill Out

De zeskoppige Chill Out speelt de meer en minder bekende popsongs met een unplugged-achtige aanpak waarbij toch alle nuances aanwezig zijn. Dit alles op een prettig volume waardoor de tweestemmige zang alle ruimte krijgt. De bezetting van deze band is: Ac. gitaar, basgitaar, toetsen, drums en 2 zangeressen. De buurtmaaltijd begint om 18.30 uur. Deelname aan de maaltijd bedraagt 6 euro, maar het feest zelf heeft gratis toegang. De buurtmaaltijd is rond 20.30 uur afgelopen.
Film bij De Groote Weiver

Donderdag 18 januari vertoont De Groote Weiver de film 'After Life'. In een verlaten kantoorgebouw, dat fungeert als een tussenstation tussen leven en dood, worden mensen een week lang geïnterviewd om te ontdekken wat de gelukkigste herinnering uit hun leven was. De mensen zijn namelijk net overleden en op weg naar het hiernamaals waar ze deze gelukkigste herinnering voor altijd zullen herbeleven. Geholpen door gidsen (overledenen die zelf geen keuze konden maken) kiezen ze een herinnering om om deze (gereconstrueerd) vast te leggen op video. Maar wat als je niet kunt kiezen of helemaal geen mooie herinneringen denkt te hebben? En wat is geluk nu eigenlijk? De film star om 20.30 uur (zaal open 20.00 uur) Toegang 2,50 uur.
De Groote Weiver bevindt zich aan Industrieweg 1a in Wormerveer.

Band Zonder Toekomst speelt tijdens Feestelijke avond. (Foto: aangeleverd)