DekaMarkt Wormerveer heropent medio oktober

Algemeen

WORMERVEER - 18 september 2018 stortte een deel van de tweede verdieping van de parkeergarage boven de DekaMarkt in Wormerveer in door een bezweken stalen ligger. Gelukkig ontstond er enkel materiële schade. De afgelopen maanden stonden in het teken van onderzoek naar de oorzaak van het voorval en werd er een zorgvuldig herstelplan opgesteld dat nagenoeg is afgerond. De komende periode gebruikt DekaMarkt om de winkel te verbouwen tot een moderne DekaMarkt om medio oktober weer open te gaan.

Veiligheid

De afgelopen maanden hebben de deskundigen van alle betrokken partijen intensief onderzoek verricht naar de oorzaak van het bezwijken van de stalen ligger. Op basis van dit onderzoek is een zorgvuldig herstelplan opgesteld dat is goedgekeurd door de gemeente. DekaMarkt heeft zich bij dit onderzoek laten adviseren door externe onafhankelijke deskundigen om er 100% zeker van te zijn dat de parkeervoorziening en de supermarkt na het herstel volledig veilig en bouwkundig geschikt zijn, zodat het winkelend publiek en de eigen medewerkers weer zonder risico de parkeergarage en supermarkt kunnen betreden.

Volledig renovatie

Pieter Rozendaal, directeur DekaMarkt: "En die zekerheid kunnen we nu geven. Na een lange tijd van stilte heb ik eindelijk goed nieuws. Medio oktober openen we de deuren weer voor onze klanten. Eind augustus krijgen we het pand en de parkeergarage opgeleverd. Dit moment pakken we aan om de winkel meteen volledig te renoveren. Zo voegen we direct enkele nieuwe elementen toe als een slager die ter plekke het vlees snijdt, vers gebrande noten, een broodsnijmachine waarmee je zelf de dikte van je boterhammen kunt bepalen, een sinaasappelpers en scan & go. Zo is de winkel weer klaar voor de komende jaren."

Medewerkers

De medewerkers van DekaMarkt Wormerveer waren de afgelopen tijd werkzaam bij andere DekaMarkt filialen in de omgeving. Rozendaal: "Ik ben echt supertrots op deze mensen. Ze hebben aangetoond enorm flexibel en betrokken te zijn en ik wil hen danken voor hun inzet. In overleg met hen wordt er gekeken of ze terug komen naar Wormerveer of dat ze op hun huidige locatie willen blijven. Daarnaast zoeken we nog een aantal hulpkrachten in Wormerveer, dus meld je vooral aan als je nog een leuke bijbaan zoekt!"