(Foto: aangeleverd/ izusek)

Mode en oude streekdracht tijdens De Zaanse Fashion Challenge

ZAANDAM - Het stadshart van Zaandam staat zaterdag 31 augustus weer in het teken van modemaken tijdens de Zaanse Fashion Challenge. De ontwerpwedstrijd voor Zaanse modemakers. Dit jaar staat de catwalk in de watergang van het Inntel Hotel. Daar showen modellen de creaties van fashion-studenten van Atelier Tanade uit Wormer, Modevakschool New Style en Couturiere Astrid van der Linden.

Wie van hen wint de juryprijs voor het mooiste ontwerp? Aan het goede doel is bij deze editie ook gedacht: tijdens het evenement wordt via een speciale winkeliersactie, kleding opgehaald voor Stichting Kledingbank Zaanstad.

Fashion studenten van Atelier Tanade uit Wormer, Modevakschool New Style en Couturier Astrid van de Linden hebben speciaal voor het Stadshart Fashion Event hun creativiteit aangesproken. Allemaal maakten ze een ontwerp gebaseerd op het thema Oude Ambachten.

Expositie

De studenten dingen mee naar de juryprijs. De winnares van de juryprijs mag haar ontwerp in het Zaans Museum exposeren en krijgt een mooie prijs.

De langste waslijn

Langs de Gedempte Gracht hangt een waslijn. Iedereen die nog een draagbaar kledingstuk overheeft kan dat inleveren bij de kraam van Kledingbank Zaanstad bij de muziekkoepel. Degenen die hier kledingstuk(ken) inleveren, ontvangen daarvoor een voucher waarmee ze de acties kunnen verzilveren bij de aangesloten winkels. Op deze manier wordt Stichting Kledingbank Zaanstad geholpen. De kleding gaat na afloop van het mode-evenement naar de kledingbank.

Activiteiten en programma

Dit jaar ligt er een overdekte catwalk va op de watergang van het Inntel Hotel op het Stadhuisplein. Er is een DJ aanwezig die de modeshow begeleidt.

Verder wordt er een viltworkshop gegeven door de Wereldwinkel, is de kostuumgroep De Zaanse Kaper aanwezig en wordt er een interactieve stylingssessie georganiseerd. Daarnaast zullen jeugdige modemakers een

Speed Fashion sessie houden.

Kinderen kunnen worden aangekleed in Zaanse streekdracht voor een mooi fotomoment. In de Muziekkoepel op de Gedempte Gracht kunt u genieten van optredens van een big band. Daar kunt u ook uw kleding inleveren en vouchers ontvangen.

Tijden

Het evenement start om 12.30 uur met muziek en eindigt rond 16..00 met muziek in de Muziekkoepel op de Gedempte Gracht.Meer berichten