Taalcafé De Sluis is vanaf 11 september makkelijker te bereiken.
Taalcafé De Sluis is vanaf 11 september makkelijker te bereiken. ((Foto: aangeleverd))

Taalcafé De Sluis opent in Zaanstad Noord

WORMERVEER - Het is zover! Taalcafé de Sluis is vanaf woensdag 11 september een stuk makkelijker te bereiken voor nieuwkomers in Wormerveer, Wormer, Krommenie en Assendelft. De Sluis is al jaren een ontmoetingsplek voor nieuwkomers en Zaankanters om Nederlands te oefenen en integratie te bevorderen. In de tijd van de vluchtelingenopvang in de Achtersluispolder, daarna naast Vluchtelingenwerk en afgelopen halfjaar in de Honigfabriek. Op korte termijn komt er ook een nieuwe locatie in Zaanstad Zuid.

De Sluis Noord bevindt zich in een fijne locatie aan het Marktplein in Wormerveer: buurtcentrum de Lorzie. Hier kan iedereen die beter Nederlands wil leren spreken komen oefenen met vrijwilligers. Alle niveaus zijn welkom. Vanaf 13.45 uur wordt er verzamelt in de Grote Zaal. Om 14.00 uur delen coördinatoren Sarah Angenent en Truus Vegter de groepjes in naar niveau en kunnen de vrijwilligers beginnen. Om 15 uur is het koffiepauze en om 16 uur eindigt de taalontmoeting. Vanuit De Sluis worden ook integratieactiviteiten georganiseerd, welke aangekondigd worden op social media en in de nieuwsbrief.

Aanstaande woensdag, 11 september, is er het eerste kwartier gelegenheid om de nieuwe Sluis te bekijken en bij te kletsen – in het Nederlands, natuurlijk! Bekende en nieuwe taalmaatjes en nieuwkomers zijn van harte welkom!

Wil je ook Nederlands kletsen met nieuwkomers of de nieuwsbrief ontvangen? Mail dan naar vrijwilligersdesluis@gmail.com. Allerhande materiaal is aanwezig zoals kletspotten, themabladen en woordenboeken met plaatjes. Aan gespreksstof geen gebrek!

Meer informatie kunt u vinden op de website www.zaanstadvoorvluchtelingen.nl en de facebookpagina 'Vluchtelingen en Statushouders Welkom in Zaanstad'.

Meer berichten