Een werk van Aron Kroes.
Een werk van Aron Kroes. (Foto: Aron Kroes)

Aron Kroes live in actie op KunstEiland

ZAANDAM - Kunstenaar Aron Kroes komt zaterdag 14 september naar KunstEiland. Hij gaat vanaf 14.30 uur werken aan een groot kunstwerk op houten panelen. Iedereen kan de Zaanse artiest in actie zien op het grote centrale grasveld op Zaaneiland.

Aron Kroes (1987) is geboren en getogen in de Zaanstreek. Op dit moment werkt hij vanuit zijn atelier in Zaandam en maakt voornamelijk geschilderde portretten van groot formaat.

Door middel van zijn portretten werpt Aron Kroes een blik op de samenleving waarbij alledaagse personen de bron van het werk vormen. Door middel van kleur, of juist het gebrek daaraan, wordt er een bepaalde sfeer neergezet. Daarbij wordt er nooit gestreefd naar een treffende gelijkenis met het model, de techniek en de expressie zijn ten alle tijden lijdend.

Door het gebruik van sterk verdunde acrylverf en een mix verfsoorten die voornamelijk gebruikt worden in de graffiti- en streetartscene probeer Aron de grenzen van dit medium op te zoeken. Door deze verfsoorten en de techniek te combineren resulteert dit in een rauwe schilderstijl maar komt het geheel toch gedetailleerd over. Aron Kroes werkt aan thematische series waarbij steeds een nieuw kleurenpalet centraal staat.

Muurschildering 

Op KunstEiland gaat Aron een grote live 'muurschildering' maken. De muurschildering (murals) die hij maakt zijn snelle expressieve werken waarbij vrijwel altijd een figuratief/portet werk ontstaat. Met verschillende materialen en technieken zoals spuitverf, acrylverf, latex en synthetische verf gebruikt hij rollers, kwasten, spuitbussen en zelfs zijn handen om het werk te op te bouwen. Meer informatie over het volledige programma is te vinden op www.KunstEiland.nl 

Yvette van der Does
Meer berichten