Wandeltocht ter hoogte van de Zuiddijk in Zaandam.
Wandeltocht ter hoogte van de Zuiddijk in Zaandam. (Dam tot Damwandeltocht.)

Stralende zon en veel gezelligheid tijdens Dam tot Dam Wandeltocht

AMSTERDAM/ZAANDAM - Met de Dam tot Dam Wandeltocht ging het Dam tot Dam Weekend vanmorgen officieel van start. Aan de start van deze zonnige 17e editie mocht organisator Le Champion 15.000 wandelaars verwelkomen. Zij konden kiezen uit vier verschillende routes: 10, 20, 27 óf 42 km. Voor Pink Ribbon, het officiële goede doel van het evenement, werd een bedrag van € 66.075,- ingezameld.

  

Traditiegetrouw was ook dit jaar de start van de 20, 27 en 42 km voor het Paleis op de Dam in Amsterdam. Op deze unieke startlocatie in hartje Amsterdam verzamelden bijna 13.000 wandelaars zich in alle vroegte voor hun Dam tot Dam Wandeltocht richting de tweede dam: die van Zaandam. In Zaandam gingen later in de ochtend de overige deelnemers op de 10 km van start.

#degezelligste

Het wandelevenement staat bekend als een van de gezelligste eendaagse wandelevenementen van Nederland. Deelnemers deelden massaal foto's op social media met de hashtag #degezelligste, welke ook getoond werden op de grote schermen op de Dam en in het Dam tot Dam Park. Verder was stempelpost Barkpad in een vernieuwd gezellig jasje gestoken.
Maar de belangrijkste factor waarom de Dam tot Dam Wandeltocht het gezelligheidsimago heeft, komt door de inzet van de bewoners. Zij haalden ook dit jaar weer alles uit de kast voor een warm welkom. Velen hadden de vlag uitgehangen en stoelen buitengezet om de wandelaars aan te moedigen. De uitgebreide stempel- en verzorgingsposten met grote terrassen en veelal livemuziek maakten de wandeldag compleet.

Feest in het Dam tot Dam Park

Alle wandelaars zijn in de middag gefinisht op de centrale plek van het Dam tot Dam Weekend: het Dam tot Dam Park, waar Dj's en bands er een groot feest van maakten. Dankzij het fantastische weer bleef het lang erg gezellig in het park en bewezen de wandelaars waarom dit evenement voor iedereen een feestje is.

Voor borstkankeronderzoek

Ook dit jaar is Pink Ribbon als het goede doel verbonden aan de Dam tot Dam Wandeltocht. Dankzij vrijwillige bijdrages van deelnemers aan de wandeltocht en de inzamelingsacties via het actieplatform van Pink Ribbon is er dit jaar een cheque met een bedrag van € 66.075,- opgehaald. Hiermee financiert Pink Ribbon onderzoeken op het gebied van borstkanker.

Dam tot Dam Weekend van start

Met de Dam tot Dam Wandeltocht is het Dam tot Dam Weekend, waarin bijna 82.000 sporters in actie komen, officieel van start gegaan. Op zaterdagavond gaan in Zaandam bijna 12.000 deelnemers van start bij de Damloop by night. Op zondagmorgen gaan 5.000 fietsers vanaf de Dam in Amsterdam van start op de Dam tot Dam FietsClassic en daarna barst het Dam tot Damloop spektakel los met 50.000 deelnemers.

Editie volgend jaar

De 18e Dam tot Dam Wandeltocht vindt plaats op zaterdag 19 september 2020. Voor meer informatie zie www.damtotdamwandeltocht.nl.

Yvette van der Does
Meer berichten