Een lange rij van ongeveer 120 cliënten en begeleiders trekken door de Rosmolenbuurt.
Een lange rij van ongeveer 120 cliënten en begeleiders trekken door de Rosmolenbuurt. ((Foto: Mennistenerf))

Deur tot deurloop groot succes

ZAANDAM - In september staat Zaandam traditiegetrouw in het teken van de Dam tot Damloop en gekoppeld daaraan heeft Mennistenerf voor de vierde keer op rij de Deur tot Deurloop georganiseerd voor haar cliënten.

Direct na de lunch verzamelden de lopers zich gespannen in de hal en het restaurant. 'Is er straks weer muziek?' en 'Ik heb me niet opgegeven, maar mag ik nog mee?', zomaar wat vragen die gesteld werden. En ja, er is muziek en ja natuurlijk mag u met ons mee was de reactie van de organisatie. Stipt om 14.30 uur werd het startschot gegeven, maar natuurlijk niet voordat iedereen veel succes was gewenst. Algauw trok er een lange rij van ongeveer 120 cliënten en begeleiders door de Rosmolenbuurt, sommigen in een rolstoel, anderen achter een rollator en weer anderen gearmd met een mantelzorger of vrijwilliger. Overal waren lachende gezichten te zien.

Na een wandeling van ongeveer 1 km liep iedereen weer over de H. Gerhardstraat terug naar het zorgcentrum waar alle lopers een medaille ontvingen en een draaiorgel voor nog meer feestvreugde zorgde. Onder het genot van een kopje koffie, een cupcake gesponsord door de Rabobank en een ijsje werd er nog lang nagepraat. 'Volgend jaar moet ik maar weer wat breken zo rond deze tijd, want ik woon hier tijdelijk en volgend jaar wil ik weer meedoen', aldus een bewoonster van één van de respijtkamers. Mevrouw is direct uitgenodigd om volgend jaar als speciale gast mee te lopen. Volgend jaar is het een lustrumjaar en ook dan worden er weer veel lopers verwacht.

Redactie
Meer berichten