De dames van de Zaanse Kaper.
De dames van de Zaanse Kaper. ((Foto: Dirk Karten))

Tour de Zaan: culturele ontdekkingsreis

ZAANSTREEK - Van 18 tot en met 20 oktober 2019 viert IFIKZ de industriecultuur van de Zaanstreek samen met haar inwoners. Het nieuwe onderdeel 'Tour de Zaan' vindt plaats op zondag 20 oktober.

Bovendien is er een middag industrieplezier voor jong en oud op vijftien bijzondere locaties langs de Zaan gepland. Van Zaandam tot aan Wormer zijn er theatervoorstellingen, exposities, (cacao)workshops, cabaret, muziekoptredens en nog veel meer. Aan de hand van ons blokkenschema kan iedereen zijn eigen route samenstellen.

Wat en wie zijn er te bewonderen? Een kleine greep uit het aanbod: De Pette-Boon fabriek opent haar deuren als de chocoladefabriek van weleer ter ere van haar 100-jarig bestaan. Er zijn mini-voorstellingen van de avondvoorstellingen te bezoeken. Er is cabaret van Funda Müjde. Plus een Zaanse modeshow door de Zaanse Kaper, het damesgezelschap dat de Zaanse klederdracht in ere wil houden.

Er is ook muziek vanuit de studio van de Kift, het IFIKZ 'heen en weer veer' en nog heel veel meer. Het volledige overzicht van de locaties en voorstellingen is te vinden op www.ifikz.nl. De meeste activiteiten worden meerdere keren herhaald gedurende de middag.

Kaarten zijn alleen online te bestellen . Aan de deur worden op de zondag zelf geen kaarten verkocht

Meer berichten