COV Zaanstreek. (Foto: Picasa)

Allerzielenconcert COV Zaanstreek

ZAANDAM - De COV Zaanstreek voert op 2 november de Petite Messe Solennelle van G. Rossini uit in de Westzijderkerk, Westzijde 75. 

Dit stuk werd door Rossini gecomponeerd in 1863 voor de gravin Louise Pillet-Will. De COV voert het stuk uit met de originele muzikale begeleiding. Dat wil zeggen met twee vleugels en een harmonium. Rossini bewerkte het later ook nog in een orkestversie, maar zelf heeft hij die uitvoering niet meer gehoord. Hij overleed voor die tijd. Rossini stond bekend als een componist met een voorkeur voor komische opera's, zoals hij zelf toegaf aan Richard Wagner. De Petite Messe Solennelle kenmerkt zich eveneens door een lichte toon. De uitvoering vindt plaats op Allerzielen en stelt de luisteraars in de gelegenheid om hun overleden geliefden te herdenken door middel van deze mis die religieus is van aard en evengoed optimisme uitstraalt. Dit in tegenstelling tot de meeste oratoria, die een plechtig of meer zwaarmoedig karakter hebben.

De begeleiding is in handen van Herman Rouw op vleugel, Wilma Broere op vleugel en Klaas Hoek op harmonium. Solisten zijn Margreet Rietveld, sopraan; Franske van der Wiel, alt; Leon van Liere, tenor; Marijn Zwitserlood, bas. Aanvang: 20.00 uur. Toegangsprijs €25,- jongeren €15,-. Kaarten verkrijgbaar via info@COVZ.nl en op diverse plaatsen in de stad. zie http://www.covz.nl/

Meer berichten