Arthur van Dijk bij ondernemerssociëteit De Corner. (Foto: Dirk Karten)

'We moeten enorm aan de bak'

ZAANSTREEK – Van profielschets voor de nieuwe burgemeester van Wormer ('een opvolger voor zo'n man als Peter Tange vinden zal lastig worden') tot een bezoek aan broedplaats De Hoop in de Achtersluispolder; Commissaris van de Koning Arthur van Dijk had vorige week donderdag een volle agenda bij zijn werkbezoek aan de Zaanstreek.

Als dessert mocht aan leden van ondernemerssociëteit De Corner in de avonduren nog prangende vragen beantwoorden. In zijn betoog 'duurzaam doorpakken' zocht Van Dijk in zijn rol als Provinciaal bestuurder de Zaanse ondernemers op. 'Durf te falen, leer van je ervaringen en doe (weer) een stap naar voren' hield hij de toehoorders voor.

'Aan de bak'

"Innovatie was én is de sterke kracht van deze regio. Toch staan we voor grote uitdagingen. Neem de stikstofproblematiek waardoor de bouw grotendeels stil ligt. We moeten enorm aan de bak als Rijk, Provincie en gemeente om samen tot goede oplossingen komen. Dat proces moet sneller. Nu zijn het de boeren die protesteren, morgen bouwend Nederland. Het is alle hens aan dek om ervoor te zorgen dan we zo snel mogelijk weer vergunningen tot bouwen kunnen verlenen."

Helaas kon hij geen goed antwoord geven op een vraag uit de zaal wanneer de vergunningverlening voor de nieuwe aansluitring van de A8 kon worden afgegeven. "Wat we nu meemaken is een les voor bewindvoerders die zich in dit politieke proces (te laat) afvragen 'wat is er nu aan de hand'?"

De eerstvolgende Cornerbijeenkomst staat gepland op 14 januari. Dit wordt de traditionele nieuwjaarsreceptie.Deze wordt samen georganiseerd door De corner, De Maatschappij, de Junior Kamer Zaanstreek, ZaanLinQ en de gemeente. De receptie wordt dit jaar in het Zaantheater gehouden.

Meer berichten