Ook onder de parasol blijft de zonnetafel opladen. (Foto: aangeleverd)

Cell Charge: slimme tafels op zonne-energie

ZAANDIJK - De 21-jarige Daan Horak uit Zaandijk ontwierp op zijn veertiende zijn eerste 'tafel op zonne-energie'. Een echte tafel waarin een speciaal zonnepaneel is geïntegreerd en waarmee je de smartphone, tablet of zelfs je 'oortjes' kunt opladen.

"Mijn doelgroep is de horeca, maar ook de particulier. Daarvoor is een nieuw model ontwerpen. Het zonnepaneel is op een slimme, efficiënte manier geschakeld zodat ook als er borden op staan energie wordt opgewekt", aldus de ondernemer over zijn innovatieve product.

De 3 mm dikke panelen zijn op efficiënte manier geschakeld. "Als je nu een bord op het paneel legt dan wekken alle panelen rondom het bord nog energie op. Opladen gaat ook onder een parasol gewoon door. In de tafel wordt de opgewekte energie opgeslagen zodat opladen ook 's avonds mogelijk is. (tot circa 25 mobieltjes)."

De tafel is gemaakt van aluminium en in het nieuwe model ook een combinatie met hout. Met het nieuwe zelfontworpen besturingssysteem gaat de oplaadtijd naar maximaal vijftien uur. Als startup verwacht Daan voor december met de verkoop te beginnen.

Zie ook: www.cellcharge.nl

Meer berichten