(Foto: aangeleverd)

Kindertheater Pannenkoeken uit Syrië in de Noorderkerk

ZAANDAM - Kindertheater Pannenkoeken uit Syrië treedt zondag 3 november om 14.00 uur op in de Noorderkerk, Heijermansstraat 27 in Zaandam.

Het is een productie van Nour Mardini, die vier jaar geleden nog in het vluchtelingenkamp in het Veldpark verbleef, en een Nederlandse compagnon. Het is een vrolijke en grappige voorstelling die kinderen van vier tot tien jaar helpt om elkaar beter te begrijpen als je uit verschillende culturen komt.

De voorstelling gaat over Nour. Hij is nieuw in Nederland en komt voor Nederlandse les bij juffrouw Jansen. Samen maken ze veel plezier en ondertussen leert Nour nieuwe dingen over het leven in Nederland. Door dit verhaal leren kinderen over de verschillen en overeenkomsten tussen mensen.

Nour Mardini heeft hiermee zijn oude passie en vak weer opgepakt. Vier jaar geleden werd hij met vele anderen gastvrij welkom geheten in de Noorderkerk. Vele statushouders zijn inmiddels verenigd met hun gezin. Nu is er in de Noorderkerk een bijeenkomst voor hun kinderen en alle van oorsprong Nederlandse kinderen. Zo kunnen zij elkaar ontmoeten en elkaar beter leren kennen.

Deze voorstelling wordt gesponsord door de Noorderkerk, bij de uitgang is er de mogelijkheid om een vrijwillige bijdrage in de kosten te geven.

Meer berichten