Ondernemende studenten met lef zijn welkom bij het Regio College.
Ondernemende studenten met lef zijn welkom bij het Regio College. ((Foto: Dirk Karten))

Welke student wint de 5000 euro?

ZAANSTREEK – Wie van de 25 studenten gaat deze ronde met de eer én de 5000 euro strijken als beste StartUp!? Op 11 en 12 november is in ieder geval de kick-off van de Start-Up opleiding Excellent Ondernemen van het Regio College in samenwerking met 't Lokaal. Een acht maanden durend programma met masterclasses en workshops waarin veelbelovende entrepreneurs in de dop worden klaargestoomd de markt te veroveren met innovatieve ondernemingen.

StartUp! is niet voor iedereen. Het is een extra scholingsprogramma speciaal voor studenten die een eigen bedrijf willen opzetten. Of een baan willen waarin je mag ondernemen.

Kick-off StartUp! opleiding

,,De opleiding is opgezet voor studenten die wat extra's aan hun opleiding willen toevoegen", licht projectleider Zohair Elabd van het Regio College toe. ,,Het is een opleidingsplan die ze naast hun gewone studie kunnen volgen. Eerste voorwaarde om mee te mogen doen is ook om de eigen opleiding op orde te hebben. Daarnaast moet je motivatie staan als een huis."

Het programma biedt studenten de kans de fijne kneepjes van het ondernemer vak in de praktijk te leren. In drie modules wordt in workshops en door begeleiding van ervaren ondernemers en docenten gebouwd aan een eigen onderneming. Studenten uit alle geledingen konden zich aanmelden op https://www.regiocollege.nl/opleidingen/startup. Van HBO tot MBO-niveau. Degenen die mee mogen doen, wacht een inspirerend programma. "Waarbij deze keer sociaal en duurzaam ondernemen centraal staat. Stel dat je besluit een onderneming te starten in kleding, dan zoomen we in op welke grondstoffen er worden gebruikt. Gebruik je groene energie of grijze?"

Op de eerste kick-off dag is het kennismaken met elkaar. Dat gebeurt in het HEM in Zaandam. Op de tweede dag van de kick-off zijn mensen uit het bedrijfsleven aanwezig. Als businesscoach kunnen studenten met hen sparren. Het is slechts het begin van een stevig opleidingstraject waarin de ondernemingskennis via masterclasses en workshops wordt bijgespijkerd.

Pitchen voor vakjury

,,Zo wordt in blokken een business-canvas opgezet. Met de nodige toetsingsmomenten om scherp te houden 'waar sta ik nu en waar wil ik heen?' In jury moeten de studenten dan hun bedrijfsplan pitchen aan een professionele jury. Zo wordt uiteindelijk beslist wie de 5000 als startkapitaal wint", vertelt Zohair. Het slotevent staat gepland op 26 mei 2020.

Meer informatie

Voor dat laatste wordt nog een sponsors gezocht. Wie de nieuwe lichting ondernemers wil steunen en/of meer informatie wil kan Zohair bellen via 06 – 40 20 01 78 of mailen naar zelabd@regiocollege.nl

Meer berichten