Tijdens de Sinterklaasintocht in Krommenie is altijd een gezellige drukte.
Tijdens de Sinterklaasintocht in Krommenie is altijd een gezellige drukte. ((Foto: aangeleverd))

Niet alleen Pieten strooien met cadeaus

KROMMENIE - De feestdagen naderen weer en dat betekent voor Krommenie extra feest. Sinterklaas komt daar namelijk zaterdag 16 november van 15.00 tot 21.00 uur niet alleen de kinderen een bezoek brengen, hij blijft ook logeren. Het Sinterklaas-huis opent dit jaar haar deuren op Blok. Kinderen kunnen de Sint daar ontmoeten. Speciaal voor deze gelegenheid heeft winkeliersvereniging Doka weer de dokaatjes-actie. Dat is stickers plakken voor waardebonnen. Het zijn dus dit jaar niet alleen de Pieten die met cadeaus strooien. Stop dus geen online aankopen in de schoen.

Klanten die Sinterklaas dit jaar helpen met lokaal inkopen doen maken kans om in de prijzen te vallen. Wie Dokaatjes inlevert maakt namelijk kans op cheques ter waarde van 25 - 150 euro. Dit jaar worden twee trekkingen gehouden: 14 december en 7 januari. De bonnen zijn in alle deelnemende Doka-winkels te verzilveren en de volle spaarkaartjes zijn in te leveren bij Stumpel, Groot Schoenen, Drinks & Gifts, Beku en Belles Dentelles (hier vinden ook de trekkingen plaats).

Voet aan wal

Sinterklaas zet in de middag voet aan wal aan de Vaartdijk en gaat te paard voorop in een stoet met Pieten in de mafste outfits. De winkelstraten zijn rijk versierd en tegen de schemer feestelijk verlicht. De winkels blijven deze dag open tot 18.00 uur. Hou de Facebook-pagina Sinterklaas Intocht Krommenie in de gaten en neem een kijkje bij het Sinterklaashuis Krommenie.

Yvette van der Does
Meer berichten