(Foto: )

Landelijk atelierweekend bij Zaansgroen

ZAANDAM - Het weekeind van 16 en 17 november vormt het toneel voor het jaarlijks terugkerend Landelijk atelierweekeind. Speciaal voor dit weekeind nodigt Zaansgroen kunstenaars uit met bijzonder werk.

Dit jaar met als extra aanvulling de kunstzinnige sieraden van de in 2017 overleden Zaandammer Gert Engels. Gert zijn sieraden waren in de Zaanstreek maar ook in New York en Tokyo te zien.

Minimal art

Charlie Kater is geschoold aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede. Zijn abstracte werk ligt in de lijn van stromingen als het constructivisme en de minimal art. Hij voelt zich verwant met Jan Schoonhoven en de beeldhouwers als Ad Dekkers en Carel Visser. Een aantal recente werken die getoond zullen worden in Zaansgroen zijn geïnspireerd door de Zaanse architectuur.

Linoleum- en houtsnedes

Sinds eind jaren tachtig van de vorige eeuw is Jan de Ruijter (1954, Leidschendam) gefascineerd geraakt door de lino- en later houtsneden. Zijn inspiratie komt vooral uit de natuur. Openingstijden zaterdag 16 en zondag 17 november van 13.00 tot 17.00 uur.

Zaansgroen is een voormalige timmerfabriek, te vinden aan de Zeemansstraat 54.

Meer berichten