Het werk van consulenten Maggie en Liesbeth heeft wel met de dood te maken, de adviezen die ze de leden geven hebben vooral met het leven te maken.(Foto: Dirk Karten)

Het mooie werk van Maggie en Liesbeth

ZAANSTREEK – Ze staan middenin het leven, maar komen dagelijks in aanraking met het einde van ons bestaan: Maggie Boode en Liesbeth Pauw. Als ledenconsulent voor de Noordhollandse Coöperatie bemensen ze het Steunpunt voor Leden van de uitvaartorganisatie.

Geen sombere gezichten bij het tweetal want: "De uitvaartwereld is geweldig om in te werken. Je kunt in moeilijke tijden heel veel voor je medemens betekenen." Een jaar geleden begon het duo het Steunpunt voor Leden vorm te geven. Wie vragen heeft over ouder worden, zorg en welzijn en uitvaartzorg, vindt bij het tweetal een gewillig en deskundig luisterend oor.

'In moeilijke tijden veel voor je medemens betekenen'

Eerste dat opvalt als we het kantoor aan de Roode Wildemanweg in Wormerveer binnenstappen is het jeugdig voorkomen van Maggie. Hoe komt iemand met 33 lentes op z'n levensteller aan een baan in de uitvaartzorg?

,,Het kwam op mijn pad", lacht ze. ,,Jaren lang ben ik werkzaam geweest in de thuiszorg. Werken met een ouderendoelgroep geeft mij voldoening. Het is een mooie levensfase waarin ik mensen ontmoet die terugkijken op fijne momenten in hun leven. Binnen de zorg is de werkdruk erg hoog. Ik merkte dat ik weinig tijd en aandacht had voor de mens achter de zorg. Dat heeft er toe geleid dat ik een opleiding ben gaan volgen voor Sociaal maatschappelijk dienstverlener. Toen de vacature voor consulent voorbij kwam, heb ik de overstap gemaakt."

Met collega Liesbeth aan haar zijde, die haar sporen al had verdient in de nabestaandenzorg bij DELA, werd een sterk team geformeerd waar mensen met de meest uiteenlopende vragen terecht kunnen. Liesbeth: ,,Ik heb een achtergrond uit de verpleegkunde en ben dus, net als Maggie behept met het Florence Nightingale-syndroom…"

Met het Steunpunt wil de Noordhollandse Coöperatie ook door goede informatie te geven tijdens het leven meer inhoud geven aan het lidmaatschap.

Vragen

,,Natuurlijk krijgen we veel voorkomende vragen zoals 'wat kost een uitvaart?' en 'ben ik wel voldoende verzekerd?' Tegelijk zijn er ook veel vragen die met het leven te maken hebben. Bijvoorbeeld 'mijn partner is aan het dementeren, maar wat gebeurt er als ik wegval als ik niet meer voor mijn partner kan zorgen?' En 'wat kan ik regelen als dit het geval is?", legt Liesbeth uit.

,,Wij kunnen mensen op weg helpen naar een notaris, executeur die de nalatenschap regelt. Maar we werken ook samen met een professioneel organizer en een makelaar die ondersteuning biedt aan senioren in de oververhitte woningmarkt van nu. Lid worden van de Noordhollandse Coöperatie is gratis maar er hangen veel voordelen aan. Wist je bijvoorbeeld dat onze leden 395 euro korting krijgen op een uitvaart?"

De Vraagbaak

Als onderdeel van het Steunpunt voor Leden maken de ledenconsulenten elke week een rondgang door de regio met De Vraagbaak. In Alkmaar, Purmerend en IJmuiden kunnen leden en niet leden op laagdrempelige manier en zonder afspraak bij de aangesloten uitvaartcentra binnenlopen voor een kopje koffie én antwoorden. ,,Het gaat hier niet alleen over specifieke vragen over een uitvaart, maar ook om antwoorden te vinden op zaken als 'ik wil een duurzame uitvaart, hoe regel ik dat?' Of 'ik heb hele oude polissen, wat zijn ze nog waard?'

De Vraagbaak is een initiatief van Uitvaartverzorging IJmond en Associatie Uitvaartverzorging en het Steunpunt voor Leden. Meer informatie: https://www.ijmonduitvaart.nl/
https://www.associatieuitvaart.nl/

Meer berichten