Senioren gaan de hoogte in bij Zaans Hout.(Foto: aangeleverd)

Start bouw seniorenwoningen Zaans Hout

ZAANDAM - Aan het Mahoniehout in Zaandam is ontwikkelaar en bouwer Stebru officieel gestart met de bouw van Burano, een complex van 144 levensloopbestendige appartementen met zorgvoorzieningen.

Burano komt op de plek van het voormalige gebouw van Post NL dat al langere tijd leeg stond. Nadat de vergunning al was verleend, hebben Stebru, de gemeente en Syntrus Achmea samengewerkt om de appartementen alsnog gasloos te realiseren met behulp van warmte-koudeopslag. De ruimte in de plint van Burano is deels verhuurd aan de Zorgcirkel, die zorg aan huis zal gaan leveren in de bovengelegen appartementen. Nog circa 200 m² in de plint is beschikbaar voor de verhuur.

750 nieuwe woningen

De 144 appartementen van Burano maken deel uit van een grootschalige gebiedsontwikkeling in het stationsgebied van Zaanstad. Komende jaren worden hier door Stebru in samenwerking met Impact Vastgoed tevens De Zaanse Helden ontwikkeld en gebouwd. Het totaal bestaat uit circa 750 woningen en 2.000 m² commerciële ruimte.

Het verbindend element tussen de verschillende bouwblokken is de groene en natuurvriendelijke gemeenschappelijke daktuin. Burano biedt levensloopbestendige appartmenten met zorg aan huis en speelt daarmee in op de behoefte van ouderen om langer thuis te wonen én draagt bij aan het bevorderen van de doorstroming op de woningmarkt.

Meer berichten