De foyer van het Zaantheater is het decor voor de ondernemerstalkshow NV Zaanstad. (Foto: aangeleverd)

Criminele ondermijning thema NV Zaanstad

ZAANSTAD – De foyer van het Zaantheater is maandag 18 november het decor voor de gratis toegankelijke ondernemerstalkshow NV Zaanstad.

Dat gebeurt op initiatief van het Servicepunt Leren en Werken Zaanstreek Waterland en de gemeente Zaanstad. Een van de gasten is de Zaanse burgemeester Jan Hamming. Hij wordt onder meer geïnterviewd over criminele ondermijning en de manier(en) waarop bedrijven daar alert op kunnen zijn. Na een inloop vanaf 16.30 uur vindt van 17.00 tot 18.00 uur de talkshow plaats en kan er aansluitend tot 19.00 uur worden nagepraat en geborreld.        

De interviews worden gedaan door Jaap Sluis en Marjan Hoffman. Met burgemeester Hamming bespreken zij de criminele inmenging in de samenleving en dan vooral de gevolgen daarvan voor het lokale bedrijfsleven. Ook komt ter sprake wat bedrijven er tegen kunnen doen en hoe daarbij van overheidswege advies en ondersteuning wordt geboden.

Henriëtte van Westerhoven van de IJmuidense verffabriek Rigo vertelt over de samenwerking van haar bedrijf met de Zaanse Schans. Daar slaan oliemolens voor Rigo lijnolie uit lijnzaad. Niels Busch was lange tijd politieman en werd daarna horeca-ondernemer. Nu brengt hij op een ondernemende manier nieuw leven in de monumentale Bullekerk aan de Westzijde in Zaanstad. Bernard Klaassen van het Regionaal Platform Cybercrime Noord-Holland belicht hoe ondernemers in de Zaanstreek zich kunnen wapenen tegen cybercriminelen.

Zohair Elabd vertelt namens het Regio College over het studieprogramma StartUp! Leerlingen van muziekschool FluXus verzorgen een optreden en is er een 'ondernemend' filmpje van Mirthe Westrik.

Uitdaging

De NV-redactie richt zich in de programmering op alle gemeentedelen en alle branches en kiest voor zo veel mogelijk variatie. Mannen, vrouwen, starters, eenpitters, eigen baas, loondienst, enz. De uitdaging ligt vooral in het belichten van verborgen kracht en kansen en het leggen van interessante dwarsverbanden. Met het oog op de gewenste vaart en variatie worden verschillende onderdelen geprogrammeerd. Langere gesprekken, snelle interviews en rubrieken wisselen elkaar in hoog tempo af.

Uitdagend van toon

NV Zaanstad is stimulerend en uitdagend van toon. Met ruimte voor een kritische kanttekening of tegengeluid en volop aandacht voor de economie van stad & streek. NV Zaanstad is géén businessclub, netwerkorganisatie of belangenbehartiger, maar een ongebonden podium waar ondernemers en anderen die ondernemend van geest zijn elkaar kunnen treffen. De toegang is gratis. Aanmelden via www.nvzaanstad.nl

Meer berichten