Sint zet zaterdag ook voet aan wal in Koog aan de Zaan!

Sint Nicolaas komende zaterdag in Koog aan de Zaan

KOOG AAN DE ZAAN - Traditiegetrouw brengt Sint Nicolaas een bezoek aan Koog aan de Zaan en wel op zaterdag 16 november. Om 14.00 uur komen Sinterklaas en zijn Pieten aan met de stoomboot onder het Coentunnel viaduct.

Eenmaal voet aan wal gezet te hebben zal Sinterklaas zich richting het kerkplein begeven. Maar natuurlijk niet zonder onderweg de nodige kinderen een handje te geven of een tekening in ontvangst te nemen. Op het kerkplein neemt Sinterklaas plaats op het grote podium samen met een aantal van zijn Pieten. Hier zal hij welkom geheten worden namens ondernemersvereniging Rondje Koog. Om de kinderen en het publiek vooraf alvast in de stemming te brengen, zullen er op het kerkplein vanaf circa 13.30 uur alvast gezellige sinterklaasliedjes gedraaid worden onder leiding van de Muziekpiet. Sinterklaas heeft in ieder geval beloofd weer een heleboel Pieten mee te nemen en natuurlijk genoeg lekkers voor de kinderen.

Rondrit

Omstreeks 14.45 uur zal Sinterklaas plaatsnemen in de koets die voor hem gereed staat en beginnen aan zijn traditionele rondrit door Koog aaan de Zaan. De stoet zal vooraf gegaan worden door het dweilorkest de Zeurore. Sinterklaas zal onderweg een tussenstop maken op het Troelstaplein. Hij zal hier zijn rijtuig verlaten om zich vervolgens onder het publiek te begeven en hier ook de nodige kinderen een handje te geven. Sint Nicolaas wordt hier omstreeks 15.15 uur verwacht. Voor wie een beetje wil doorwarmen of trek heeft in iets lekkers is er warme chocolademelk verkrijgbaar bij Piet Glas voor de deur voor € 0,50 per bekertje inclusief wat lekkers erbij en er staat een poffertjeskraam. Voor de kinderen die nog geen zakje snoep hebben gehad, zullen de pieten vast nog wel wat hebben.

Sinterklaas zal de volgende route volgen: Vanaf de Verzetsstraat linksaf de  Raadhuisstraat in, Sportstraat, Pinkstraat, Verzetstraat, waarna hij na ca. 5 minuten nog een keer langs het kerkplein rijdt om vervolgens rechtsaf te slaan de Raadhuisstraat in dan Zuideinde, Leliestraat, Anemoonstraat, Breedweer, Zuideinde, Leliestraat, Breestraat, tussenstop op het Troelstraplein en daarvandaan zal hij zijn route vervolgen via de Breestraat, Julianastraat, Raadhuisstraat, Verzetstraat om te eindigen bij het Brandtweer.

Meer berichten