Sinterklaas heeft het zwaar in De Brief voor Sinterklaas.
Sinterklaas heeft het zwaar in De Brief voor Sinterklaas. ((Foto: Daniel Kroll))

Actie: gratis Pathé kaartjes voor Sinterklaasfilm

ZAANDAM – Het zal weinig mensen zijn ontgaan: Sinterklaas zet weer voet op Zaanse bodem. Ook in bioscoop Pathé Zaandam is de goedheiligman tot aan pakjesavond te zien in twee verschillende films; De Brief voor Sinterklaas en Waar is het grote Boek van Sinterklaas? Pathé Zaandam geeft in samenwerking met Rodi Media tien keer twee toegangskaarten weg voor een gratis bezoek aan een Sintfilm naar keuze!

Wie kans wil maken op de vrijkaarten moet twee dingen doen: stuur snel een mailtje met naam en telefoonnummer naar redactiezaan@rodi.nl EN like/volg ons op Facebook: Rodi Zaanstad.

De winnaars krijgen persoonlijk bericht en kunnen zich dan tot en met 5 december melden aan de kassa van Pathé Zaandam voor een gratis ticket voor een Sinterklaasfilm naar keuze. Zie voor het programma op www.pathe.nl/zaandam De prijs is niet in te wisselen voor contant geld, vrijkaarten of tickets voor een andere film. Over de uitslag is geen correspondentie mogelijk.

Sinterklaasfilms

In De Brief voor Sinterklaas, met onder meer een oude bekende van de Sint, Bram van der Vlugt, en Lieke van Lexmond in de hoofdrollen wordt de feestelijke aankomst van Sinterklaas overschaduwd door een gigantisch probleem. Door een groot tekort aan Pieten dreigt de traditie voor eens en altijd te verdwijnen.

Sinterklaas zit met zijn handen in het haar: hoe komt hij snel aan nieuwe, goede Pieten? Er zit niets anders op dan een auditie te organiseren, waarbij de goedheiligman opzoek gaat naar nieuwe Pieten: een officiële 'Pietendag'. Sem ziet zijn kans schoon en schrijft onmiddellijk een brief. Als hij een stoere, sterke Piet kan worden dan durven zijn pesters hem vast nooit meer lastig te vallen…

Waar is het grote boek van Sinterklaas?

Waar is het grote Boek van Sinterklaas? is een film met onder andere Carlo Boszhard en Irene Moors. In deze film vindt Guus Blik, eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed 'gratis weggeeft' aan de kinderen. Hij steelt het boek van Sinterklaas en hierdoor dreigt pakjesavond in het water te vallen.

Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen. Maar dan blijkt dat Guus ook op de Noordpool heeft toegeslagen! Lukt het Sinterklaas om samen met de Kerstman beide feestdagen te redden?

Meer berichten