Voorzitter René de Reus, links, krijgt het 'grootste cadeau van Nederland' afgeleverd....
Voorzitter René de Reus, links, krijgt het 'grootste cadeau van Nederland' afgeleverd.... ((Foto: aangeleverd))

'Grootste cadeau van Nederland' zaterdag bij Sintintocht Zaandam Zuid

ZAANDAM – Kinderen kunnen springen van plezier bij 'het grootste cadeau van Nederland'. Er is muziek van onder meer de Zaanse zanger André de Melo, DJ Sky (van den Berg, bekend van de tv Home Alone) en gezelschap Hailanders. En natuurlijk vergeten we het belangrijkste niet: Sinterklaas komt komende zaterdag aan in Zaandam Zuid!

"Dankzij donaties en hulp van Zaanse bedrijven is het toch gelukt het Sinterklaasfeest voor de kinderen van Zaandam Zuid door te laten gaan", vertelt voorzitter René de Reus van de stichting Sinterklaascomité Zaandam. Er is tomeloos veel energie in het kinderfeest gestopt door een klein groepje mensen. "We gaan er samen een geweldig feest van maken. Maar hopen tegelijk dat als mensen zien hoe de kinderen genieten, ze volgend jaar een handje zullen meehelpen."

Toch met stoomboot

Kinderen staan centraal bij het Sinterklaasfeest voor Zaandam Zuid. Die kunnen gerust zijn want Sinterklaas mag dan met de trein zijn aangekomen, hij heeft zijn reserve stoomboot gehaald om zaterdag op 12.00 uur af te meren aan de Notenlaan op het Vissershop.

Rondrit

Vervolgens maakt de goedheiligman en zijn Pietenbazen in een open rijtuig een rondrit door de buurt. Dat doet hij onder begeleiding van onder meer de West Coast Vendeliers. Om 13.00 uur begint de tour vanaf de Esdoornlaan. De route gaat via de Conradstraat, PJ. Troelstralaan, Wibautstraat, Meidoornstraat, Sparrestraat, Eijdenbergstraat, Wibautstraat, Dirk de Kortestraat, Walraven van Halstraat, burgemeester Smitstraat en burgemeester Terlaanstraat naar het Ter Laanplantsoen waar de grote feesttent staat opgesteld.

Oma Piet in feesttent

Daar is niet alleen 'het grootste cadeau van Nederland te vinden, maar is ook oma Piet present. "Ze is al aardig op leeftijd en heeft wat moeite met haar gezondheid. Ze heeft onder meer last van haar hoofd, schouders, knieën en tenen… Maar met hulp van haar rollator, die gewoon meeging op de stoomboot uit Spanje, lukte het haar dit feest mee te maken", licht René toe. Bij de feesttent is ook een stand te vinden waar bezoekers mee kunnen doen aan de krasloterij.

'Magic Globe'

Bijzonder is de komst van de 'Magic Globe'. Een levensgrote bol die op magische wijze landschappen tevoorschijn kan toveren. Ook de Pieten voor Kika zijn present, de ballonnenpiet zal de mooiste ballonfiguren maken en er zijn natuurlijk cadeaus! Want ieder kind kan in de feesttent van 14.00 tot circa 16.00 uur persoonlijk bij Sinterklaas op bezoek. "En als er nog kinderen zijn die om 16.00 uur nog niet bij Sinterklaas zijn geweest, dan gaat het feest gewoon door", zegt René.

Zie voor het programma: zie www.sintinzaanstad.nl

Meer berichten