Zaanse huisjes en molen brengen sfeer in de Westzijde, zelfs als het guur en regenachtig is.
Zaanse huisjes en molen brengen sfeer in de Westzijde, zelfs als het guur en regenachtig is.

Nieuwe sfeerverlichting in centrum Zaandam

ZAANDAM - Het kersverse Stadshart Zaandam-bestuur liet het al weten in hun nieuwsbrief: het stadshart van Zaandam krijgt nieuwe en uitgebreide kerstverlichting. En inderdaad, zelfs op een gure, regenachtige avond word je blij als je door het centrum van Zaandam loopt of rijdt.

Zo hangen in de Westzijde prachtige lichtbogen met kunstzinnige Zaanse huisjes en molens. En bogen met knipperende lichtjes waardoor het lijkt alsof het licht als sneeuw naar beneden dwarrelt. Tijden de recent gehouden vergadering van de Stichting Binnenstadmanagement Zaandam (SBZ) en de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) is besloten samen naar buiten te treden als Stadshart Zaandam. Colette Hesse, voormalig voorzitter van BIZ koos voor een andere baan en droeg de voorzittershamer over aan Niels Busch. Samen met Gerbrand Klop is hij ondernemer van Cultureel Centrum Bullekerk.

Hij krijgt hulp van collega's Lilian Kraaij (secretaris), Rien Heijnis (penningmeester), Ferdy van Briemen (algemeen bestuurslid, dossier kerstverlichting), Frans Wittenberg, (algemeen bestuurslid), Martin Bergsma/Annette Waagmeester (algemeen bestuurslid, dossier KVO), Paul van Nobelen (algemeen bestuurslid), Tamara Mol (ondersteunend secretariaat). Daarnaast wil het Stadshart Zaandam themasessies organiseren voor de aangesloten ondernemers. Daarbij gaat het om kennisvergaring en delen, netwerken etc. Onderwerpen kunnen zijn het terugdringen van de leegstand, toekomstbestendigheid, tips voor kleine ondernemers etc. Ondernemers die hierop willen reageren of een aanvulling willen zien, kunnen mailen naar info@stadshartzaandam.nl.

Meer berichten