Wat hebben STIK en STOF te maken met het Grote Boek van Sinterklaas?

WORMERVEER - Even was er de vrees dat de aankomst van Sinterklaas in Nederland een probleem zou kunnen opleveren. Dit jaar verkoos de Goedheiligman namelijk de Stoomtrein boven de Stoomboot. Inmiddels weten we dat die 'operatie' in Apeldoorn volledig geslaagd is en dat Sinterklaas veilig is aangekomen

Zaterdag 23 november komt steeds dichterbij. De dag dat Sint aan zal komen in Wormerveer. Gelukkig heeft Wormerveer ook een station en kan Sinterklaas met de trein naar Wormerveer komen. Nu heeft de Sint via zijn Hoofdpiet ter geruststelling laten weten dat hij over water (de Zaan) op zal stomen naar Wormerveer. De Pakjesboot 11 is onderweg.

Wormerveer ligt aan die prachtige Zaan. Met de Pakjesboot kun je prachtig over die rivier varen, alle kinderen kunnen daar langs de waterkant staan en zwaaien langs de lange kade naar de Sint en Pieten. De Hoofdpiet schrijft dat alles tot nu toe gelukkig goed is gegaan. "We verwachten dit jaar ook geen problemen met de intocht in Wormerveer".

Wat de Hoofd Piet niet weet is dat er op dat moment iets vreemds aan de hand is in het grote speelgoedmagazijn. De Pakjes Pieten zijn druk bezig met het bij elkaar zoeken van al het speelgoed dat meegaat naar Wormerveer.

Een van de Pakjes Pieten stond achter een karretje vol met speelgoed. Ineens hoorde hij twee voor hem vreemde stemmen. Snel keek hij over de stapel speelgoed heen en zag heel vreemde snuiters. Dat duo stond te kijken naar het speelgoed. Het leken wel Pieten maar dan toch anders. De mannen hadden blauwe cape om en blauwe laarzen aan. Zo blauw als de lucht. Plus dat ze alle twee een paars masker droegen.

Pakjes Piet werd daar een beetje zenuwachtig van. Want wat moest hij doen? 'Als je een maskers op heb dan heb je toch iets te verbergen? Zouden het speelgoed dieven zijn? Gemaskerde mensen komen echt geen speelgoed brengen' zo bedacht hij zich.

Helaas had hij zijn mobieltje niet meegenomen. Nu kon hij de Hoofd Piet niet bellen. Piet dacht na. 'Zal ik een doos met speelgoed gooien? Dan schrikken ze misschien of zal ik heel hard gillen?'

Opeens is het Cadeautjes Piet die verder op staat dat het tijd wordt om de meisjescadeaus in te pakken. 'Ik kan de Barby met het paard nergens vinden. Zijn die op?' De twee gemaskerde mannen schrikken en steken hun hand in de lucht en roepen iets dat lijkt op 'Power kracht' en weg zijn ze. Helemaal weg foetsie.

Wat een opluchting!! Pakjes Piet vertelt aan de andere Pieten wat er gebeurd is. Snel kijken alles na of er niets verdwenen is. Dat blijkt niet zo te zijn. Schouderophalend gaan ze weer aan het werk. Of het toeval is weet niemand, maar een dag later is er bij de speelgoedzaak op de Zaanweg ook zo iets vreemds aan de hand. Karin, een medewerkster in de winkel, heeft ook deze twee vreemd uitziende mannen met maskers op in de winkel gezien. 'Ze zaten zelfs op een Skippy bal te wippen' als een nog altijd verbaasde Karin. 'Dat kan toch niet? Van die grote kerels op een Skippybal.'

Karin waarschuwde de mannen dat de bal voor kinderen is, straks gaat het nog stuk. De mannen schrokken zich een hoedje en riepen powerkracht en weg waren ze.

Gelukkig heeft Michel, een bekende fotograaf uit Wormerveer, ze ook gezien en heeft zelfs een foto van het duo genomen. Ook bij de scholen zijn ze gezien en keken ze naar de kinderfietsen. Ook daar was niets weg en toen een moeder die Kiekie heet er wat van zei was het ook weer Powerkracht en weg waren ze.

Toch krijgt het geheel een vervolg. Er is een bericht binnengekomen van de Hoofdpiet. Hij lijkt in paniek. 'Het Grote boek van Sinterklaas is verdwenen'. En het daaropvolgende bericht vertelt dat er een briefje met een masker is gevonden. Op het briefje staat dat het boek in goede handen is. Onderaan dat briefje staat 'Groeten van Stik en Stof van Powerkracht!'

Wat nu in goede handen. Als het grote Sinterklaas boek er niet is hoe kunnen de Pieten dan weten waar alle cadeautjes heen moeten. En waar staat waar iedereen woont. Voor de zekerheid neemt de Hoofdpiet alvast een extra paard voor Sinterklaas mee. Dat is Americoco, een heel snel broertje van Americo. 'Zo lang we dit probleem niet hebben opgelost moeten we iets verzinnen om de verwachte extra drukte op te vangen.'

Tot zover het toch wel verontrustende nieuwsbericht. Hoe dit afloopt zien jullie bij de intocht van Sinterklaas in Wormerveer.

Wees erbij zaterdag 23 november om 14.00 uur op de hoek Zaanweg /Marktstraat bij de Jonge Prins. Toegang gratis!

De intocht wordt georganiseerd door: De Stichting Vrienden van Sint Nicolaas Wormerveer. Zie ook: www:sinterklaaswormerveer.nl facebook: Sinterklaas Wormerveer

Meer berichten