Een quiltwerk van Giannina Rijsdijk. (Foto: aangeleverd)

Giannina Rijsdijk wint Zaanse kalender én exposeert in De Fabriek

ZAANDAM – De Zaanse Amor Vincit Omnida kalender voor 2020 bleek in de smaak te vallen. Want op de redactie kregen we vele reacties binnen om mee te dingen naar het exemplaar dat we weg gaven.

Zelfs zegt ze een beetje een 'tik te hebben' voor kalenders en klokken: Giannina Rijsdijk uit Zaandam. Wij laten haar nog een tikje harder tikken want deze dame won de Zaanse kalender. Van harte gefeliciteerd. Niet in de prijzen gevallen? Dan wordt het richting Zaanse boekhandels. Want voor 14,50 euro is de kalender, die voorzien is van fraaie tekeningen van Ko Graas, gewoon te koop.

'Niet in het Rijks'

Giannina Rijsdijk is naast winnares ook een kleurrijke, kunstenares. Zo exposeert ze haar textielkunst in De Fabriek tijdens de expositie 'Niet in het Rijks'. Van 29 november tot en met 3 januari hangt de Fabriek vol kunst. Zelf zegt Giannina over haar werk:

Art Quilter

"Ik ben multi-culti wereldburger én Art Quilter. Textiel is mijn oude liefde. Maar sinds 2012 ben ik er serieus mee bezig. Inmiddels heb ik er een aantal opleidingen en cursussen voor gevolgd. Ik doe graag mee aan wedstrijden en tentoonstellingen waar mijn werk goed tot z'n recht komt en het is leuk om in de prijzen te vallen! Mijn stijl is kleurrijk, heel grafisch en soms een tikje naïef. Af en toe neig ik een beetje naar het traditionele werk maar het kan bij mij alle kanten op. Inspiratie kan overal vandaan komen en daardoor is mijn werk heel divers. Familie, oorsprong en soms maatschappelijke issues. Ik houd van het medium textiel.Voor mij is Art Quilting kunst."

De feestelijke opening van de expositie is 29 november om 17.00 uur. De Fabriek is het vinden aan de Jan Sijbrandsteeg 12 in Zaandam.

Meer berichten