Tijdens de succesvolle ondernemersmark van het Trias.
Tijdens de succesvolle ondernemersmark van het Trias. ((Foto: aangeleverd))

Trias onderneemt 't

KROMMENIE - Voor elke beroepsgerichte leerling van Triasvmbo geldt.. je bent in ieder geval ondernemer voor één dag waarbij je leert samen te werken, je product of dienst te verkopen en te voelen hoe het is als je enig risico loopt met je investering.

Dát kwam in ieder geval goed bij de meeste ondernemers tijdens de derde editie van de ondernemersmarkt. Er werd donderdag vanaf 16.00 uur flink verkocht. Sommige handige snuiters van techniek waren binnen een kwartier uitverkocht. Hun meubeltjes vlogen als warme broodjes over de toonbank. De bezoekers liepen te smullen van de zelfgemaakte lekkernijen en Sint- en Kerstcadeautjes werden voor kleine prijsjes meegenomen.

De docenten liepen rond met lijsten om hun pupillen te beoordelen. Zij hebben de laatste maanden hun leerlingen gecoacht in het ondernemerschap, en dat is soms best wel lastig geweest. Het proces naar de grote dag zelf is belangrijk, want dat komt tot uiting op deze jaarmarkt. Hoog scoorden de entrepreneurs die pakketjes verkochten met als doel het Kikafonds te steunen. Keihard gaan voor een goed doel!

Het ging allemaal om samenwerken, een bedrijfsplan schrijven en het zo uitvoeren dat de klant zich koning voelde. En als je dat bereikt hebt, ben je trots als een pauw en een geslaagde ondernemer!

Meer berichten