Vocalgroep Saensation is er op 11 december ook bij in Dickensstijl.
Vocalgroep Saensation is er op 11 december ook bij in Dickensstijl. ((Foto: aangeleverd))

'Geweldig sfeertje, al was het berekoud'

KROMMENIE - "Het was een geweldig sfeertje, al was het berekoud. Gelukkig had de organisatie voor koek en zopie gezorgd en warme soep", zegt Helma van Lierop. De voorzitter van vocalgroup Saensation heeft goede herinneringen aan hun optreden vorig jaar tijdens de eerste editie van Kerst in het Agathepark. Zo goed dat het koor ook de woensdag 11 december van de partij is.

"Het was vorig jaar zo'n leuke, goedbezochte bijeenkomst. Al hangt de opkomst sterk af van het weer", vertelt Helma. Het ontsteken van de lichtjes in de grote kerstboom. Gepaste kerstzang van de Zaanse vocalgroup dat zich voor de gelegenheid zal hullen in Dickens-stijl. Christmas Carols maar ook eigentijdse Engelstalige nummers: het zal allemaal meehelpen de harten van de bezoekers te verwarmen.

Brandende fakkels

De organisatie stichting Vrienden van het Agathepark denkt nog met plezier na over de eerste geslaagde kerstuitvoering in het park. "Brandende fakkels, de boom vol verlicht en op de achtergrond kerstliederen. Witte dampwolkjes van de zangeressen vermengde zich met de dampen uit de Glühwijn en warme chocolademelk. Stemmig!"

Vanaf 19.30 uur wordt de tweede editie gehouden. Voor de Glühwijn en chocolademelk wordt weer gezorgd. Iedereen mag een wens ophangen in de boom, in de hoop dat deze wens uitkomt, al geeft die de stichting Vrienden van het Agathepark daarop geen garantie.

Wel geven ze de tip mee: omdat de boom zelf tekort licht geeft om het hele park te verlichten, is het misschien leuk om zelf verlichting mee te nemen. "Lampjes in je hoed, muts, sjaal, op je jas, noem maar op. Dan wordt het zeker een feeëriek schouwspel."

Meer berichten