Hartverwarmend vrijwilligersfeest

Algemeen
Afbeelding
De winnaars kregen uit handen van wethouder Rita Noordzij de 500 euro uitgereikt. (Foto: Jacqueline van den Heuvel)

ZAANDAM - Afgelopen vrijdagavond vierden ruim 350 vrijwilligers het vrijwilligersfeest in zaal De Tulp in Zaandam. Deze avond was georganiseerd door Zaankanters voor Elkaar in samenwerking met de gemeente Zaanstad. Dit jaarlijks terugkerende feest is er speciaal om de Zaanse vrijwilligers in de spotlights te zetten.

Wethouder Rita Noordzij reikte via loting tien bonnen van 500 euro uit bedankte de vrijwilligers. Ze sprak warme en bemoedigende woorden uit over de vele initiatieven van alle vrijwilligers. Rita Noordzij: "Vanavond zetten we de Zaanse vrijwilligers alvast in het zonnetje. We waarderen jullie inzet enorm en zijn trots dat Zaanstad zoveel toegewijde en betrokken mensen kent."

Vermaak voor jong en oud

Het Wereldvrouwenkoor en DJ's verzorgden sfeervolle muziek. In de silent disco is er met de hoofdtelefoon op uitbundig gedanst. In een Polaroid-fotohoek konden de feestvierders foto's laten maken. De Geluksprofessor Patrick van Hees vertelde over vrijwilligerswerk en geluk. Wethouder Rita Noordzij draaide gedurende de avond de bingo. De winnaars van de 500 euro zijn vrijwilligers van: Vrijwilligersvervoer Zaanstreek, CW Productions, Dorpshuis de Kwaker, De Bron, Seniorenkoor, Parkzicht, Mama Vita, Kinderkledingbeurs Krommenie, De Vuister en de Sluis.

Rita Noordzij: "Met het jaarlijkse vrijwilligersfeest brengen we onze waardering over voor de vele vrijwilligers die Zaanstad rijk is. Vrijwilligerswerk mag dan wel vrijwillig zijn, vrijblijvend is het zeker niet. Zaanstad waardeert haar vrijwilligers enorm en dat is niet in geld uit te drukken. Ondanks dat verloten we een keer per jaar in totaal 5.000 euro voor het vele werk. Dit bedrag is door de raad beschikbaar gesteld. Ik ben trots dat er in onze mooie stad zoveel betrokkenheid is van de inwoners."

Wijkwaardering

Naast het jaarlijkse vrijwilligersfeest, waarderen Zaankantersvoorelkaar en gemeente Zaanstad, vrijwilligers met de zogenaamde wijkwaardering. Jaarlijks worden zo'n 70 personen of groepen door de wijkmanagers of een medewerker van Zaankanters voor elkaar in het zonnetje gezet. Met lovende woorden en het unieke blik van waardering.