Kinderen van de Kinderclub bij hun stilleven schilderij met op de achtergrond het team docenten.
Kinderen van de Kinderclub bij hun stilleven schilderij met op de achtergrond het team docenten. (Denkbeelden)

Kinderen leren schilderen en tekenen bij KSK'80

KROMMENIE - In het nieuwe jaar (elke woensdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur) staan de docenten van de Krommeniër Schilderskring (KSK'80) weer klaar om kinderen van de basisschool de kneepjes van het kunstenaarschap bij te brengen. Deze Kinderclub is een doorlopende cursus waar kinderen elk moment in kunnen stromen en die doorloopt tot volgend jaar maart. De eerste les start 8 januari.

Er wordt met plakkaatverf, aquarelverf, tekenpotloden, houtskool, kleurpotloden en viltstiften gewerkt. De leeftijd is van 6 jaar tot en met 12 jaar. De cursus kost 5 euro per maand. De kinderen leren wat de algemene teken -en schildertechnieken zijn. Elke week wordt gewerkt vanuit een bepaald thema. De schilderijen worden ook regelmatig tentoongesteld zodat mensen van buiten Huize Barkeloo kunnen zien wat voor talent er bij hen in de buurt woont. Kinderen kunnen ook deelnemen via het project Meedoen van Gemeente Zaanstad, dan is de cursus gratis.

KSK'80 is gevestigd in Huize Barkeloo aan Vlusch 7 in Krommenie. Kijk voor het volledige programma van deze schilderskring op www.ksk80.nl

Meer berichten