Dino-middag in Natuurmuseum

Algemeen
Afbeelding
Replica van een dino schedel. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Aan het eind van de kerstvakantie is het leuk om het Natuurmuseum, Thijssestraat 1 in Zaandam te bezoeken. Zeker omdat er op zondag 5 januari een dino-middag wordt gehouden voor jong en oud.

Er is deze zondagmiddag van alles te zien wat met dinosaurussen te maken heeft. Dinotanden, dinoklauwen, dino-eieren en andere fossiele botten. Ook zijn er verschillende dinomodellen te bekijken en wordt er uitgelegd wat dino's nou eigenlijk precies zijn.

Waar en wanneer leefden ze? Wat aten ze? En misschien zijn er nog wel meer interessante vragen te beantwoorden.

Zelf aan de slag

De kinderen hoeven deze middag niet alleen te luisteren en te kijken, ze kunnen ook zelf aan de slag. Zo is het mogelijk een stukje dinobot aan te slijpen zodat de mooie botstructuur tevoorschijn komt. Na het slijpen wordt het stukje bot gepolijst en mag het mee naar huis genomen. Deelname € 2,50.

Er kunnen ook afgietsels gemaakt worden van dino-fossielen van gips. Deelname € 2,50. Na het maken mogen de zelfgemaakte fossielen beschilderd mee naar huis. De middag begint om 13.00 en duurt tot 16.30 uur. Er is deskundige begeleiding van vrijwilligers van de geologische vereniging Amathysta.

Entree

Entree: kinderen vanaf drie jaar betalen € 4,00. Volwassen begeleiders en kinderen onder de drie jaar mogen gratis naar binnen.

Afbeelding
Afbeelding