De familie Best uit Assendelft ziet door de inzamelingswoede van hun zoon Ruben door de bomen het bos niet meer...
De familie Best uit Assendelft ziet door de inzamelingswoede van hun zoon Ruben door de bomen het bos niet meer...

Ruben verzameld 60 kerstbomen in Saendelft

ASSENDELFT - "Onze zoon Ruben Best van acht jaar heeft afgelopen week flink zijn best gedaan om Saendelft 'kerstboomvrij' te krijgen", laat de familie weten. 

Samen met zijn zus en neef heeft Ruben de afgelopen dagen meer dan zestig kerstbomen verzameld en in de tuin gelegd. Een imponerende stapel.

Het extra zakcentje dat Ruben er mee verdient is natuurlijk meegenomen. Want wie meedoet met de kerstbomenactie in Zaanstad doet niet alleen mee aan het op verantwoorde wijze afvoeren van de oude bomen tot compost. Op zaterdag 11 januari rijdt de HVC rond om oude kerstbomen op te halen. Dat wordt gedaan op inleverplekken. Elke ingeleverde kerstboom levert een bon op die ter plekke is in te wisselen voor € 0,20.

De gemeente Zaanstad keert daarnaast voor elk opgehaalde bon € 0,40 aan de verenigingen uit. Iedere ingeleverde bon steunt een vereniging. Het is ook mogelijk de bomen eerder op te laten halen, wel moeten dit minimaal vijftig kerstbomen zijn. Hiervoor kan tot en met 9 januari een afspraak worden gemaakt via de klantenservice van HVC via 0800-0700. HVC rijdt een extra route door heel Zaanstad.

Voor de familie Best is dit ook het moment waarop ze weer door hun achtertuin kunnen lopen. Want de HVC komt bij hun de bomen thuis ophalen.

Meer berichten