© Tom Sebus 2019
© Tom Sebus 2019 ((Foto: Tom Sebus))

Alex Klaasen terug op bühne met Showponies

ZAANDAM – Alex Klaasen en zijn gang (dezelfde cast als Showponies) keren op terug naar het Zaantheater voor een spannende revue zonder weerga. Op woensdag 8 en donderdag 9 januari is het zover.

In 'Showponies 2' staat alles op zijn kop en barst er weer een revue los vol technische hoogstandjes, feilloze samenzang, dubbele bodems en dubieuze woordspelingen. Niets is wat het lijkt. Geniet van 'Alzheimer de musical', een grootse show van en met demente bejaarden, een veganistisch zwanenmeer-ballet, een depressieve nar, een acht stemmige jodel-symfonie en nog veel meer…

De tragiek schuilt in de camp, de boodschap is gehuld in glitter en tule. Het persoonlijke verhaal zit in de scherpe pasjes en wie Alex Klaasen nou eigenlijk precies is, mag het publiek helemaal zelf bepalen. Welkom in deze rollercoaster van humor, drama, (zelf)spot, sentiment en slapstick, speciaal voor iedereen die wil lachen om zichzelf en lachend het nieuwe jaar in wil gaan.

'Cabaret mag weer rijk gevuld en mooi aangekleed zijn'

Alex is heel blij dat er een Showponies 2 komt want hij kan in deze voorstelling alle kunsten kwijt die hij beheerst. "Ik doe musical, toneel, cabaret, sketch-programma's op televisie. Maar wat ik ook doe, ik mis altijd iets. Als ik in een musical sta, mis ik vaak de comedy. Heb ik een rol in een toneelstuk, wil ik zingen. In Showponies 2 mis ik niets, ik heb alles wat ik leuk vind om te doen samengebracht in deze voorstelling."

Geen paarden

Ook al heet de uitvoering Showponies , er komt geen paard bij kijken. "Een showpony is een extravert iemand die graag in de spotlights staat, die houdt van zich verkleden en graag gezien wil worden. Het is een beetje een nichtending, dat vind ik ook leuk. De voorstelling trekt veel vrouwen en homo's. Een jonge jongen besloot na het zien van onze voorstelling uit de kast te komen bij zijn familie. Een groter compliment kan ik niet krijgen."

"De voorstelling gaat over een hang naar echtheid. Ik zoek daarbij de tragikomische kant. Dat het publiek heel hard moet lachen en dan ineens denkt: O shit, het is ook wel heel pijnlijk. Ik vind het fijn om mensen aan het lachen te maken maar ik geef ze ook graag een klap in hun gezicht, waar ze eerst van schrikken om daarna te denken: toch best een lekkere klap. Er kan veel gebeuren in het publiek. Cabaret moest jaren cynisch en rauw zijn. Prima, maar ik ben daar niet zo van. Het succes van Showponies laat zien dat de categorie entertainment weer serieus wordt genomen, dat een voorstelling rijk en mooi aangekleed mag zijn. Daar ben ik blij om. Mensen een leuke avond bezorgen waar ze enorm van opknappen, terwijl het stiekem ook nog ergens over gaat."

Kaarten

'Showponies 2' begint om 20.15 uur. Kaarten (vanaf € 19,85 incl. € 3,60 voor een drankje en garderobe) zijn te koop via www.zaantheater.nl. De kaartverkoopbalie in het theater is van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend en bereikbaar via tel.: 075- 6 555 333.

Meer berichten