Robin aan het werk bij het spontaan opruimen van vuurwerkresten in het Kogerveld. (Foto: aangeleverd)

Tienjarige Robin geeft goede voorbeeld

ZAANDAM - Een schone wereld begint bij jezelf. Dat bracht de tienjarige Robin Michielsen uit Zaandam in de praktijk. "Op 1 en 2 januari heb ik in een groot deel van de wijk Kogerveld vuurwerk opgeruimd omdat ik goed voor de natuur en de dieren wil zijn", liet hij de redactie weten.

"Ik had hiervoor een karretje, een vuilprikker, bezem, stoffer en blik en natuurlijk handschoenen en vuilniszakken. Het werd een enorme berg in onze voortuin, een vriendje uit de buurt heeft mij ook nog even geholpen."

Toen ze klaar waren met het verzamelen van alle vuurwerkresten is de berg in vuilniszakken naar de containers gebracht. "Het zag er weer netjes uit, ik heb ontzettend veel complimenten gehad van de buurt!", vertelt Robin trots.

Bovenstaand is het bewijs dat goed nieuws wel degelijk ook (leuk) nieuws is. En dat we de jeugd van vandaag niet over één kam moeten scheren omdat een paar rotte appeltjes de laatste tijd de publieke opinie negatief beïnvloeden met superdomme acties. De jeugd heeft, ook in 2020, de toekomst!

Meer berichten