Fitter in het leven staan door als 60-plusser te sporten in groepsverband. (foto: aangeleverd)

Sociaal en Vitaalclub 60+: sporten in clubverband

ZAANSTAD - Starten met goede voornemens kan op iedere leeftijd. Van start gaan met een meer vitale en socialere leefwijze ook. Sportbedrijf Zaanstad biedt daarbij de Sociaal en Vitaalclub voor 60+.

Docent sport- en bewegingsleer Anneke Bindt stelt wekelijks een les samen gericht op balans, kracht en uithoudingsvermogen. Iedere les bestaat uit een warming-up, (spierversterkende) oefeningen, een spel en een cooling down, waarbij rekening gehouden wordt met de diverse vitaliteitsniveaus van de deelnemers. Het samen sporten en een kop koffie na afloop (in zwembad De Slag) verhoogt de sociale cohesie en zorgt voor nieuwe contacten.

De groep sporters is afkomstig uit heel Zaandam en bestaat uit vitale en minder vitale heren en dames, stellen of vrienden. Samen hebben zij als doel vitaler te worden, plezier te maken, te ontspannen en andere mensen te ontmoeten.

Lid worden of een proefles volgen van de Sociaal en Vitaalclub voor 60+? Kom op vrijdag naar de gymzaal aan de Veldbloemenweg 6 in Zaandam. De club start om 09.45 uur. De les duurt een uur. Meer informatie kan door het sturen van een mail naar: verenigingsondersteuning@sportbedrijfzaanstad.nl

Meer berichten