(Foto: Arjanneke v.d.Berg)

Start nieuwe leesclub in Zaandam

ZAANDAM - In de Week van de Leesclub, die wordt gehouden van 25 tot en met 31 januari, vinden er door het hele land bijeenkomsten plaats om nieuwe leesclubs op te richten. Zo ook in Zaandam.

Liefhebbers van het geschreven woord zijn welkom op vrijdagmiddag 31 januari om 16.00 uur in de Bieb in Zaandam, Westzijde 170a, voor een informatiebijeenkomst over leesclubs Engelse literatuur. De bijeenkomst is vrijblijvend. Aanmelden mag via miek.vandesande@senia.nl of info@senia.nl. Wie niet op dat moment kan, maar wel belangstelling heeft kan dit ook kenbaar maken naar het laatstgenoemde emailadres. Voor meer informatie: www.weekvandeleesclub.nl.

De Week van de Leesclub is een initiatief van landelijke leescluborganisatie Senia, in samenwerking met bibliotheken, boekhandels en andere organisaties rondom lezen en leesclubs. Doel is het samen lezen en praten over (Engelstalige) literatuur te bevorderen.

Senia richt in heel Nederland leesclubs op. Leidraad voor de groepen is een lijst van moderne (Engelstalige) literatuur die is opgesteld door deskundigen.

Senia-leesclubs lezen zes à zeven boeken per jaar en bespreken die aan de hand van leeswijzers met vragen die in het gesprek houvast geven.
Meer informatie o­­­ver de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.

Meer berichten