Openingsact FluXus by Night 2019. (Foto Adriaan Westra, de Zaanse Beeldbrigade)

Speciale editie FluXus by Night: Open huis, opening nieuwe locatie én jubileum

ZAANDAM – Op zaterdagavond 1 februari is er een extra feestelijke editie van FluXus by Night op beide FluXus-locaties aan de Westzijde in Zaandam. FluXus bestaat dit jaar twintig jaar. Ook wordt de nieuwe locatie in de oude Verkadefabriek deze avond officieel geopend. Iedereen is van harte welkom en toegang is vrij.

FluXus by Night is het jaarlijkse open huis van FluXus in festival-stijl. Om 19.00 uur begint de avond met een spectaculaire lichtprojectie in combinatie met theater en muziek op het binnenplein van de oude Verkadefabriek. Daarna start het avondvullende programma vol verrassende acts en inspirerende workshops. Kom bijvoorbeeld kijken naar een voorproefje van het FluXus Animatiefilm Festival, een optreden van het Nieuw Zaans Klarinet Kollektief of De Flux popschool-band S-CAPE. Laat je inspireren in het FluXlab , bij workshops zoals nachtfotografie en striptekenen of probeer een instrument uit zoals de Saz of djembé. Tijdens deze FluXus by Night vindt tevens een nieuwe editie van het meezingfestijn 'Inhaken een meezingen' plaats waar Zaankanters en nieuwkomers elkaar kunnen ontmoeten en samen zingen.

Mee op expeditie
Bezoekers kunnen de hele avond vrij in- en uitlopen bij verschillende exposities, workshops en optredens. Daarnaast worden er expedities georganiseerd die de bezoekers meenemen langs verrassingsacts op en tussen beide FluXus-locaties. Om 23.00 uur wordt de avond afgesloten met een optreden van de Amsterdamse/Zaanse band Ten Hut. Het volledige programma is te vinden op de nieuwe site FluXus.nl.

Meer berichten