(Foto: Atse Kroes)

Zaans Museum in teken botanische Verkade albums

ZAANDAM - Het Zaans Museum presenteert het hele jaar de botanische verzamelalbums van Verkade. In drie opeenvolgende intieme tentoonstellingen toont het museum de originele aquarellen met bloemen en planten waarop de albumplaatjes gebaseerd zijn.

Het Zaans Museum toont de originele botanische albums vanaf 14 februari. Wanneer in de lente alles in bloei staat, staat het album 'Bloemen in onzen tuin' centraal. Dit najaar is het album 'Kamerplanten' te zien. Op deze manier staat de intieme 'Albumafdeling van Verkade' in het Zaans Museum in 2020 geheel in het teken van bloemen en planten.

Heb jij groene vingers? Bij de albums worden gedurende het jaar botanische activiteiten georganiseerd. In de voorjaarsvakantie maak je een eigen Verkadekwartet, geïnspireerd op cactussen en vetplanten. Ruil tijdens het kwartetten jouw Verkadeplaatjes; net als vroeger! Het actuele programma vind je op de website van het Zaans Museum.

Originele aquarellen

Tussen 1903 en 1995 gaf Verkade 35 verzamelalbums uit, waaronder de botanische albums Cactussen, Vetplanten, Bloemen in onze tuin en Kamerplanten. Deze albums zijn in 2020 afwisselend van elkaar te zien in het Zaans Museum, beginnend met cactussen en vetplanten vanaf 14 februari. In de voorjaarsvakantie is het mogelijk een eigen Verkadekwartet te maken, geïnspireerd op cactussen en vetplanten.

Zie: https://zaansmuseum.nl/

Meer berichten