Clubleden van Rotaryclub De Zaan Zaandijk en andere vrijwilligers. (Foto: Bart Homburg)

Succesvol goede doelen-gala van Rotaryclub De Zaan Zaandijk

ZAANDAM - Het tweede 'Van Huis naar Thuis' gala van Rotaryclub De Zaan Zaandijk heeft maar liefst € 155.000,- opgebracht voor Stichting Het Vergeten Kind.

Woensdag 12 februari waren er 235 gasten, overwegend Zaanse ondernemers, in Het Hem present. De aanwezigen werden getrakteerd op een culinair diner, muziek, een loterij, een 'stille veiling' en een sprankelende veiling bij opbod onder leiding van een professionele veilingmeester. Aan het eind van de avond kon het bedrag worden gepresenteerd.

Na een ontvangst met amuses en champagne betraden de gasten de zaal die sfeervol was ingericht met ronde tafels en op elke tafel een enorme kandelaar met brandende kaarsen. Na het openingswoord door galavoorzitter Olof Frankfort leidde presentatrice Francis Beukeveld, tevens verbonden als ambassadrice aan Het Vergeten Kind, de gasten door de avond. Tussen de gerechten door werd de aandacht gevraagd voor Het Vergeten Kind zelf. Startend met een uitleg door Margot Ende, directeur van Stichting Het Vergeten Kind. Daarna was het Natasja Froger, ambassadrice aan Het Vergeten Kind, die de aandacht vroeg. Samen met Noortje en Annamara, twee Unforgettables, kinderen uit de doelgroep zelf, deden zij het werkelijke verhaal over Het Vergeten Kind. Verder konden de aanwezigen genieten van optredens van De meisjes van de Koffiekade, dansers van de Juvat Dance Acadamy, zanggroep 3:AM, Tim Knol, George Baker en Wolter Kroes.

Zaans karakter

De avond had een Zaans karakter. Naast de aanwezigheid van Burgemeester Jan Hamming en wethouders Songuel Mutluer en Gerard Slegers, hadden alle artiesten een Zaanse achtergrond hebben. Bovendien ging een deel van de opbrengst naar de Zaanse Vergeten Kinderen gaat. Deze zomer gaan deze Zaanse Vergeten Kinderen mee met de door Stichting Vergeten Kind georganiseerde reis naar De Efteling. Hoogtepunt van de avond was de veiling die door veilingmeester Paulina Cramer op een elegante manier werd geleid. Met humor werden de gasten uitgedaagd om te bieden. Opmerkelijk en passend in de sfeer van de avond was dat Wolter Kroes die optrad nadat de opbrengst bekend was gemaakt, de toezegging deed om het bedrag met € 4.000,- te verhogen waardoor het eindbedrag op € 155.000,- kwam.

Trots

Galavoorzitter Olof Frankfort: "Het was kort na het eerste gala dat we elkaar binnen de club aankeken. Gaan we het nog een keer doen, maar dan nog ietsje beter? Unaniem hebben we daar als jongste Rotaryclub uit de Zaanstreek ja op gezegd. Al snel kwam het idee om het meer een Zaans karakter te geven. We zijn dan ook bijzonder trots dat we de opbrengst van het eerste gala van € 139.000,- (ook voor Stichting Het Vergeten Kind), hebben kunnen overtreffen."

 

Meer berichten