Samen lopen om kanker de wereld uit te krijgen.
Samen lopen om kanker de wereld uit te krijgen. (Foto: aangeleverd)

Informatieavond Samenloop voor Hoop

ZAANDAM - In het weekend van 13 en 14 juni vindt in het 't Veldpark te Zaandam de vijfde editie van Samenloop voor Hoop Zaanstad plaats. Daartoe wordt er op woensdag 26 februari een informatieavond gehouden waarin alle informatie omtrent de SamenLoop voor nieuwe en bestaande teams wordt gegeven. Ook wie individueel wil deelnemen is welkom.

De loop bestaat uit 24 uur wandelen, van zaterdag 14.00 uur tot zondag 14.00 uur in teamverband over een speciaal uitgezet parcours om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Daar omheen vinden allerlei activiteiten plaats. Zo wordt er een braderie georganiseerd, zijn er indrukwekkende ceremonies bij te wonen en zijn er verschillende optredens en demonstraties. Op zondagochtend is er een Kinderloop van 24 minuten.

De deelnemers van de wandelestafette kunnen zich laten sponsoren voor hun deelname. Ze lopen in teams en lossen elkaar af, zodat er 24 uur lang altijd een of meer teamleden op het parcours aanwezig zijn. Het is dus geen race, maar een evenement waarbij saamhorigheid centraal staat. De lustrumeditie van deze Samenloop mikt op een Zaanstad-brede deelname met een record aantal teams.

Zestig procent van de opbrengst wordt besteed aan lokale initiatieven, waardoor het grootste deel van de opbrengst in Zaanstad blijft. De resterende veertig procent wordt ingezet vanuit het KWF.

De informatieavond wordt gehouden in Anna's Huis, Zorgboulevard Koningin Julianaplein 18 (naast het Zaans Medisch Centrum). Aanvang 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Ga naar Samenloopvoorhoop.nl/zaanstad voor meer informatie.

Meer berichten