Het team van Time for Hair gaat op hun vrije zondag aan de slag voor minima. (Foto: aangeleverd)

Hartverwarmend initiatief voor minima

ZAANSTREEK - Onderneemsters Angela Brantjes, Larissa Glebbeek en Melissa Vlietman hebben hun hart op de juiste plaats voor de streekgenoten die minder geluk in het leven hebben. Ze bundelen hun krachten en houden op zondag 1 maart een verwendag voor Zaankanters die het met minder moeten doen.

Tijdens de verwendag kunnen zij bij kapsalon Time for Hair, Zilverschoonplein 21 in Zaandam, terecht voor een knipbeurt voor slechts één euro. Bij Larissa Glebbeek, eigenaresse van Salon Lookz, gevestigd op hetzelfde adres, bestaat dan de mogelijkheid om de wenkbrauwen te laten shapen of de nagels te laten lakken. Ook staat er koffie met gebak – van banketbakkerij Landsaat - klaar.

Op de nieuwjaarsreceptie deed Burgemeester Jan Hamming de oproep aan ondernemers om krachten te bundelen en eenzaamheid tegen te gaan in de Zaanstreek. Initiatiefnemers Angela Brantjes en Melissa Vlietman kwamen hierdoor op het idee de verwendag te organiseren. Melissa Vlietman is de motor achter dit goodwillproject en eigenaresse van Bureau Bereik. "Angela en ik zijn vriendinnen. Wij vonden dat we op maatschappelijk gebied best wat mochten doen, vandaar ons initiatief. Als het succesvol is, willen we ieder kwartaal zoiets organiseren."

Contacten leggen

"Wij schrokken nogal van de cijfers. 41% van de inwoners in de regio Zaanstreek/ Waterland voelt zich eenzaam. Dat is veel, heel veel! En helaas komt eenzaamheid ook nog eens vaker voor bij mensen met een lager inkomen. Hierdoor kwam het idee om een dag te organiseren voor mensen die het minder breed hebben. Met deze dag willen we Zaandammers met een minima niet alleen even laten ontspannen, maar hopen we hiermee mensen op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen", aldus Melissa Vlietman.

Inspireren

Angela Brantjes organiseert deze dag in haar kapsalon Time for Hair in Kogerveld. "Iedereen die het met wat minder moet doen is van harte welkom. We hebben uiteraard wel een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Maar als blijkt dat het een succes is, hopen we deze dag een paar keer per jaar te kunnen organiseren.

Aanmelden kan via info@timeforhair.nl of bel 075 670 85 90. Binnen stappen om je aan te melden mag ook.

Meer berichten