(Kom je ook op avontuur? (Foto: Angela Tellier)

Grote Avonturenfestival in Zaantheater

ZAANDAM – Kleine en grote avonturiers tussen de vier en tien jaar opgelet! Voorlezen, optredens, cadeautjes kopen, knutselen, dansen, muziek maken én drie voorstellingen: op zondag 8 maart is er weer Het Grote Avonturenfestival in het Zaantheater.

Tijdens dit festival is er vanaf 13.00 uur in iedere hoek van het Zaantheater iets te beleven. De toegang voor het festival is gratis. Ook zijn er allerlei lekkere versnaperingen verkrijgbaar: een kidsbox met lekkers en een verrassing, limonade met een donut, fruit, gebak en saucijzen- en kaasbroodjes. Tijdens het festival zijn ook nog voorstellingen te zien. Kaarten hiervoor zijn te bestellen via de website of aan de kassa. Het Zaantheater organiseert Het Grote Avonturenfestival in samenwerking met vele Zaanse instellingen en vrijwilligers.

Drie voorstellingen

Op het festival zijn er drie voorstellingen te zien: René Groothof speelt de voorstelling Ayse en de Verliefde Wolk (vanaf 6 jaar), over Ayse die heel trots is op haar tuin, maar deze moet beschermen tegen een hebberige man die alle bloemen wil hebben. De voorstelling Anansi en de nieuwe wereld (vanaf 4 jaar) van Blokland & Blackman gaat over een bijzondere spin uit Afrika die de hele wereld op zijn kop zet om te krijgen wat hij wil. Mariska Simon speelt de voorstelling Alice in Wonderland (vanaf 4 jaar). In deze voorstelling verruilt Alice haar lieve blauwe jurk voor een hoodie en haar keurige schoentjes door stoere gympen. En huilen? Daar doet ze niet meer aan. Een eigentijdse Alice in Wonderland: fris en prachtig vormgegeven.

Activiteiten

Naast de voorstellingen zijn er vele gratis activiteiten te doen. Een greep uit het aanbod: volg de workshop Wajang koelit schaduw poppenspel (vanaf 6 jaar) van Lekker Relevant. Ontdek de Mee-speel-vertelling van een sprookje van Grimm met Giovanni Masetti. Kom een caleidoscoop maken met het HEMLAB (vanaf 6 jaar). Knutsel je eigen fantasiewereld (vanaf 4 jaar) met Clara Balke of maak een wonderlijk wezen met GoKids Zaanland (vanaf 4 jaar). Natuurlijk is het Avonturenschminkteam weer aanwezig en een mini-wereldmarkt.

Het Grote Avonturenfestival duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Het festival en de activiteiten zijn gratis toegankelijk. Voor de voorstellingen wordt € 5,00 entree gevraagd. Kaarten voor de voorstellingen zijn verkrijgbaar via www.zaantheater.nl of aan de kassa van het Zaantheater. Telefonisch reserveren via 075 – 6 555 333.

Meer berichten